loading
close
SON DAKİKALAR

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden 'Melih Bulu' protestosu

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden 'Melih Bulu' protestosu
Tarih: 04.01.2021 - 17:47
Kategori: Gündem

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne AKP'li Melih Bulu'nun atanması üniversite önünde protesto edildi. Polis, üniversiteye girmek isteyen öğrencilere müdahale etti.

Geçmişte AKP ilçe yöneticiliği yapan, AKP'den belediye başkanı ve milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması üniversite önünde protesto edildi.

Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına önce öğrenciler tepki göstermiş ardından öğretim üyeleri bir açıklama yayınlamıştı. Öğretim üyeleri, "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" başlıklı açıklamada "1 Ocak 2021 gece yarısı, 1980'lerin askeri vesayet rejiminden sonra ilk kez üniversitemize kurum dışından bir rektör atanmıştır. Bu durum 2016'dan bu yana ağırlaşarak sürmekte olan, rektör seçimlerini ortadan kaldıran antidemokratik uygulamaların bir devamıdır. Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz" demişlerdi.

Bugün öğrenciler ve öğretim üyeleri üniversite önünde protesto gösterisi düzenledi. Eyleme, diğer üniversitelerden öğrencilerden de destek gelirken CHP'li vekiller Gökçe Gökçen ve Sera Kadıgil ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu da üniversite önündeydi. 

"Kayyum rektör istemiyoruz" pankartı taşıyan öğrencilere okulun kampüs kapısı önünde polis biber gazıyla müdahale etti. Gözaltına alınan öğrenciler olduğu bildirildi.

Güvenlik güçlerinin öğrencilerin okula girişlerini engellemek için kapıları kelepçelediği görüldü.


Fotoğraflar: Twitter

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları