loading
close
SON DAKİKALAR

Boğaziçi Üniversitesi'nde Can Candan mahkeme kararı ile görevine iade edildi

Boğaziçi Üniversitesi'nde Can Candan mahkeme kararı ile görevine iade edildi
Tarih: 09.04.2022 - 01:20
Kategori: Eğitim

Boğaziçi Üniversitesi'nde sinema ve belgesel alanında dersler veren akademisyen Can Candan'ın derslerine son verilmişti., Can Candan, sosyal medya hesabından mahkeme kararı ile Naci İnci imzalı yazıyla görevine iade edildiğini duyurdu.

Akademisyen Can Candan yaptığı paylaşımda mahkeme kararı ile 16 Temmuz 2021 tarihinden itibaren göreve iade edildiğini duyurdu;

"Size iyi bir haberim var. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 16.02.2022 tarihli yürütmenin durdurulması kararı sonucu 16 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere görevime@UniBogazici tekrar atanmışım. (4 Nisan 2022 tarihli, Naci İnci imzalı yazı)

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi'nde sinema ve belgesel alanında dersler veren akademisyen Can Candan'ın 16 Temmuz 2021 tarihinde dersine son verilmişti.

Üniversiteye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Melih Bulu'nun atanması sonrası eylemler başlamış, çok sayıda öğrenci gözaltına alınmış, çeşitli eylemler yapılmıştı.

1 Ocak'ta göreve getirildiği günden itibaren öğrenci, mezun ve akademisyenlerin protestoları ile istifaya çağırılan Bulu, Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla görevden alınmış; okulun rektörlüğüne Bulu'nun yardımcısı Prof. Dr. Naci İnci vekaleten atanmıştı.

Akademisyenlerin rektörlük binası önünde gerçekleştirdiği eylemlerin fotoğraflarını yayınlaması, direnişe ve öğrencilere verdiği destekle bilinen Can Candan, Twitter hesabı üzerinden Naci İnci'nin kendisine Boğaziçi'ndeki görevine, 'vekaleten' son verdiğine dair bir yazı gönderdiğini açıklamıştı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları