loading
close
SON DAKİKALAR

Boğaziçi'nin akademisyenlerinden 'Melih Bulu' protestosu: Devir teslim töreninde rektörlüğe sırtlarını döndüler

Boğaziçi'nin akademisyenlerinden 'Melih Bulu' protestosu: Devir teslim töreninde rektörlüğe sırtlarını döndüler
Tarih: 05.01.2021 - 12:41
Kategori: Gündem

Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'den belediye başkanlığı ve milletvekilliği adaylığında bulunan Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından bugün devir teslim töreni düzenlendi. Akademisyenler Bulu'nun atanmasını devir teslim töreninde sırtlarını dönerek protesto etti....

AKP'li Melih Bulu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına tepkiler sürüyor.

Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına önce öğrenciler tepki göstermiş ardından öğretim üyeleri bir açıklama yayınlamıştı. Öğretim üyeleri, "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" başlıklı açıklamada "1 Ocak 2021 gece yarısı, 1980'lerin askeri vesayet rejiminden sonra ilk kez üniversitemize kurum dışından bir rektör atanmıştır. Bu durum 2016'dan bu yana ağırlaşarak sürmekte olan, rektör seçimlerini ortadan kaldıran antidemokratik uygulamaların bir devamıdır. Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz" demişlerdi.

Öğrenciler dün üniversite önünde eylem yapmış, polis müdahalesiyle karşılaşmışlardı. Bugün de eyleme katılan öğrencilerin ev baskınlarıyla gözaltına alındıkları bildirildi.

Tartışmaların odağındaki Melih Bulu için bugün Boğaziçi Üniverstiesi'nde bir devir teslim töreni düzenlendi. Törene cübbeleriyle katılan akademisyenler Bulu'nun atanmasına tepkilerini rektörlük binasına sırtlarını dönerek gösterdi.

Akademisyenler, protesto sırasında hep bir ağızdan "Öğrencilerimiz derhal serbest bırakılsın" çağrısında bulundu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları