loading
close
SON DAKİKALAR

Boksörlerimiz 5'te 4 yaptı

Boksörlerimiz 5'te 4 yaptı
Tarih: 12.02.2012 - 22:39
Kategori: Spor

Bakü’de devam eden Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası’nda ringe çıkan boksörlerimizden büyük başarı.

Bakü'de yapılan Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası'nın 4. gününde, 69 Kg'daki Milli Boksörümüz Önder Şipal, Polonyalı rakibi Kamil Szeremeta'yı mağlup ederek adını ikinci tura yazdırdı.

Maça iyi başlayan ve müsabakanın sonuna kadar kontrolü elden bırakmayan Milli Boksörümüz Önder Şipal, üstünlüğünü skora yansıtarak ringden 14-10 galip ayrıldı. Kazandığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Şipal, şampiyonanın sonunda hem olimpiyat vizesi hem de madalya almak istediğini belirtti.

Elde ettiği galibiyet ile Türk halkının göğsünü kabartan Önder Şipal'i tebrik eden ilk kişi, müsabakaları ilk günden itibaren yerinde takip eden Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç oldu.

Bu galibiyetle birlikte şampiyonada ringe çıkan 5 boksörümüzden 4'ü ikinci tura yükseldi. 49 Kg'da Ferhat Pehlivan, 56 kg'da Furkan Ulaş Memiş, 69 kg'da Önder Şipal ve 81 Kg'da Caner Sayak adını bir üst tura yazdırırken turnuvaya veda eden tek sporcumuz Selçuk Eker oldu.

Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası'nda 30 Eylül Cuma (Yarın), ikinci tura adını yazdıran Önder Şipal'in kardeşi 64 Kg'daki Milli Boksörümüz Onur Şipal, Nikaragualı Luis Amador ile tur mücadelesi için ringe çıkacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları