loading
close
SON DAKİKALAR

Bolu ve Sinop'ta 2 köy seçimlerde oy kullanmayacak

Bolu ve Sinop'ta 2 köy seçimlerde oy kullanmayacak
Tarih: 30.05.2018 - 16:55
Kategori: Yurt

Bolu'da Hüsamettindere köyü ve Sinop’un sahil ilçelerinden Ayancık'ta, köylüler, 24 Haziran'da seçimleri boykot edecekler.

Hüsamettindere köylüleri, bir firma tarafından açılan taş ocağının yapıldığı alanda 200 yıllık çam ağaçlarının kesildiğini ve hayvanlar için kullanılan suyun kesildiğini iddia ederek, ocağın bulunduğu yerde bir araya geldi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, taş ocağının çevresinde güvenlik önlemi aldı. Ekipler, işletmenin yasal olarak çalıştığını belirterek, köylülerden bölgeden uzaklaşmalarını istedi.

"KÖY HALKI OLARAK..."

Daha önceki yıllarda Mudurnu Yeniceşıhlar Köyünde de bir firma taş ocağı açmak için çalışmalara başlamış, ancak köylüler direnişlerini hukuki yollarla destekleyerek taş ocağının iznini iptal edilmesini sağlamışlardı.

Medya14'te yer alan habere göre, 200 kişilik Mudurnu-Hüsamettindere köyü halkı adına açıklama yapan Reşat Başkal, 24 Haziran seçimlerinde köyünün seçimleri boykot edeceğini ifade etti.

Reşat Başkal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Bolu, Mudurnu Hüsamettin dere köyü, köyümüzde açılmak istenen taş ocakları...

Orman dışı köy olmamıza rağmen ormanımizin kesilmesi ve yüzlerce çam ağaçları kesilmesi ve içme sularımızın zarar görmesi... Sağlığımızın hiçe sayılması hayvanlarımızın otlakiye alanları zarar görmesi, her dinamit atıldığında deprem etkisi yaratması, tozdan bitkilerin kuruması, yeni yerleşim yerinde yapılan evlerin tozdan ve gürültüden oturulamaması, köyümüzde huzurun kalmaması, günlük köy içi yolumuzdan 250 kamyonun geçmesi, şu anda iki tanesi açık olan ayrıca iki taş ocağın daha açılması, bir köy, doğanın yok olmasını hayvancılığın bitmesini, sağlığın hiçe sayılmasını ağaçların kesilmesini, içme sularımızın zarar görmesini kaldırabilir mi, defalarca derdimizi anlatmaya çalıştık ama hiç bir faydasını görmedik. Sayın devlet büyüklerimiz köyümüzün sesini duymanızı istiyoruz

24 haziran seçimlerinde köy halkı olarak hiçbir oy kullanmayacağını belirterek saygılarımı sunarım...”

KÖYLERİNE SU VERİLMEYEN KÖYLÜLER SEÇİMDE SANDIĞA GİTMEME KARARI ALDILAR

Öte yandan Sinop’un sahil ilçelerinden Ayancık’a bağlı Çaylıoğlu köyü sakinleri de 24 Haziran seçimlerinde sandığa gidip oy vermeyeceklerini belirttiler.

Halksesi.com’dan Mete Çağdaş’ın haberine göre, köylüler, köy girişine, "Çaylı köyü halkı suyu yapılmadığı için sandığa gitmiyor" diye pankart açarak seçimi protesto etti. Köy sakinleri adına açıklamada bulunan muhtar Nizamettin Akın, "Yeter artık! Köyde su çilesi çekiyoruz. Devamlı bizi kandırıyorlar. Aha bugün aha yarın diyerek bizleri oyalıyorlar. Köy sakinleriyle birlikte karar aldık bizler de bu durumu protesto etmek için 24 Haziran’da sandıklara gitmeyecek ve oyumuzu kullanmayacağız" diye belirtti.

90 haneli sahil kenarındaki köy, ilçeye 11 km uzaklıkta olup, 600 kişi yaşamını sürdürüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları