loading
close
SON DAKİKALAR

Bolu'da 4.8 şiddetinde deprem oldu; Tatar: Bolu'daki depremin Marmara'daki fayı tetiklemesi mümkün değil

Bolu'da 4.8 şiddetinde deprem oldu; Tatar: Bolu'daki depremin Marmara'daki fayı tetiklemesi mümkün değil
Tarih: 16.03.2023 - 14:00
Kategori: Gündem

AFAD, Merkez üssü Bolu'da Saat: 13:55'te 4.8 şiddetinde deprem meydana geldiğini duyurdu.

AFAD'dan yapılan açıklamada;

Büyüklük:4.8 (Mw)
Yer:Merkez (Bolu)
Tarih:2023-03-16
Saat:13:55:06 TSİ
Enlem:40.784 N
Boylam:31.527 E
Derinlik:8.13 km

AFAD Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada;

"Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım." dedi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürümüz Prof. Dr. Orhan Tatar'ın, bugün saat 13:55'de Bolu Merkez'de meydana gelen Mw 4.8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili yaptığı basın açıklamasında;

Tatar: Bolu'daki depremin Marmara'daki fayı tetiklemesi mümkün değil.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Bolu'da meydana gelen 4,8'lik deprem, kuzey Anadolu fay zonuna bağlı, küçük ve kısa bir kol üzerinde meydana geldi. Bu tür çok kısa uzanıma sahip faylar üzerindeki depremlerin Marmara'daki fayları tetiklemesi söz konusu değildir" dedi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar depremlere ilişkin açıklama yaptı.

10 Mart'ta Kayseri Hacılar'da 4,7 büyüklüğündeki bir depremden sonra bugün de Bolu'nun kuzeybatısında 4,8, hemen onun ardından da sınırlarımız dışında ancak Van'da da hissedilen 5,3 büyüklüğünde merkezüssü İran olan bir başka deprem oldu.

Bugün Bolu'nun kuzeybatısında meydana gelen 4,8'lik deprem, kuzey Anadolu fay zonuna bağlı, küçük ve kısa bir kol üzerinde meydana geldi. Bu tür çok kısa uzanıma sahip faylar üzerindeki depremlerin başka depremleri veya Marmara'daki fayları tetiklemesi söz konusu değildir. Tamamen farklı fay sistemlerinden bahsediyoruz.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları