loading
close
SON DAKİKALAR

Börekler dostluk için pişti

Börekler dostluk için pişti
Tarih: 28.05.2012 - 12:26
Kategori: Yerel

Börek Festivali, Silivri’den göç etmiş Yunanistanlı misafirlerin katılımıyla gerçekleşti...

Mübadele döneminde Silivri’den göç etmiş Yunanistanlı misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilen Silivri Belediyesi 3. Ortaköy Börek Festivali’nde, dostluklar açılan böreklerle pekişti. 350 tepsi birincilik için yarıştı.

Geleneksel hale gelen Silivri Belediyesi Ortaköy Börek Festivalinin 3.’sü, 350 tepsi böreğin yapılmasıyla muhteşem bir atmosferde gerçekleştirildi. Yunanistan’ın Kavala ilçesinden gelen Türkiye sevdalısı Yunanlı dostların katılımıyla gerçekleşen festivalde 5 bin civarında ilçe halkı etkinliği pür dikkat takip etti. Börek festivalinde bu yıl üç kategoride yarışma düzenlendi. Börek kategorisinde 281, baklava kategorisinde 54 ve dilme kategorisinde de 25 tepsi yarıştı. Birbirinden lezzetli böreklerin ve tatlıların katıldığı yarışmalar ise bir hayli çekişmeli geçti. Yunanistan ve Türkiye dostluğunun pekiştiği börek festivalinde her iki ülkeden kadınlar beraber yufkalar açıp hünerlerini gösterdiler. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da Türk ve Yunan kadınları ile birlikte yufka açtı.

Kültür dayanışması ile dostluklar pekişti
Festival kapsamında ise bir gün öncesinde iki kardeş ilçe halkı, kına gecesinde aynı şarkıları ve aynı halayları çekerek unutulmaz anlar yaşadı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise 3. Börek festivalinde yaptığı konuşmada, her iki ülkenin birbirleriyle kaynaşması için bu tür kültür etkinliklerin artarak yapılması gerektiğini belirterek; “Açılan böreklerle dostlukları pekiştirdik. Yunanlı kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. Kültürlerin dayanışmasıyla her zorluğun üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Bu mozaiğe, bu kültürel kaynaşmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duydum” şeklinde konuştu.

Fedon kültürel dayanışmaya ortak oldu
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise jüri üyelerinin bir hayli ter döktüğü oylamalar sonucunda en iyi börek ve en iyi tatlı güçlükle seçildi. Tüm katılımcılara gram altın hediye edilen yarışma sonucunda; birinci olan Böreğin sahibi Canan Ergun, Baklava kategorisinde Enbiya Ergun, Dilme kategorisinde ise Hüsniye Ergun bütün rakiplerini geride bırakarak ödül almaya hak kazandılar. Ödüle layık görülen yarışmacılara altın hediye edildi. Gecenin onur konuğu ise Grek müziğinin usta ismi ve Yunanistan’ın dostluk ve kültür elçisi Fedon oldu. Ünlü şarkıcı Fedon birbirinden güzel grek parçalarını gecenin ilerleyen saatlerine kadar seslendirdi. Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fedon’a plaket ve çiçek takdimi yaparak katkıları için teşekkür etti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları