loading
close
SON DAKİKALAR

Borsa İstanbul’da gong Sermaye Piyasası Kurulu’nun 40. kuruluş yıl dönümü için çaldı

Borsa İstanbul’da gong Sermaye Piyasası Kurulu’nun 40. kuruluş yıl dönümü için çaldı
Tarih: 24.01.2022 - 11:08
Kategori: Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu’nun 40. Kuruluş Yıl Dönümü vesilesiyle düzenlenen törende Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, SPK Üyesi Yusuf Kaya, SPK Üyesi Ali Akay ve Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun birlikte gongu çald...

Borsa İstanbul’da Gong Sermaye Piyasası Kurulu’nun 40. Kuruluş Yıl Dönümü İçin Çaldı
 
Sermaye Piyasası Kurulu’nun 40. Kuruluş Yıl Dönümü vesilesiyle düzenlenen törende Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, SPK Üyesi Yusuf Kaya, SPK Üyesi Ali Akay ve Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun birlikte gongu çaldılar.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun gong töreninde yaptığı konuşmada: 

“Sayın Sermaye Piyasası Kurulu Başkanım ve Kıymetli Kurul üyeleri,

Sayın Borsamız Yönetim Kurulu Başkanım, Değerli Misafirlerimiz;

Sizleri Borsa İstanbul Grubu adına saygıyla selamlıyorum.

Sermaye Piyasası Kurulunun 40. yılı nedeniyle düzenlenen gong törenine, borsamıza hoş geldiniz.

Borsa İstanbul olarak, Sermaye Piyasası Kurulumuz ile birlikte, şirketlerimizi ve yatırımcılarımızı, sermaye piyasalarımızın sunduğu imkanlardan daha fazla faydalandırmak için çalışıyoruz.

Bu kapsamda, arz tarafında, daha fazla şirketin çeşitli kaynak temini imkanına kavuştuğu, talep tarafında ise daha geniş bir yatırımcı tabanına ulaşıldığı, ayrıca piyasa ihtiyaçlarına göre yeni finansal ürün ve hizmetlerin geliştirildiği, özetle, piyasaların büyümesine odaklandığımız bir hedef ile, İstanbulun uluslararası finans merkezi konumuna güç katmaya devam edeceğiz.

Bu amaçla, bir yandan yatırımcılara tasarruflarını değerlendirme alanı oluşturmaya çalışırken, diğer yandan ülkemizin büyümesine katkı sağlayan, üretim, yatırım, ihracat yaparak ve istihdam oluşturan şirketlerimizi, yatırımlarını ve büyümelerini sermaye piyasaları yoluyla finanse etmeleri Borsaya davet ediyoruz.

Değerli Misafirlerimiz, bu amacı gerçekleştirebilmek için bu yolda birlikte çalıştığımız, düzenleyici ve denetleyici üst Kurulumuz olan Sermaye Piyasası Kurulumuzu, kırkıncı yılı nedeniyle tebrik ediyorum, saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ederim.” dedi.

Törende konuşma yapan SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, şunları söyledi:

“Sermaye piyasalarımız ülkemizdeki uzun vadeli fon arz ve talebinin en verimli şekilde bir araya gelmesi ve üreten şirketlerin sağladığı refah artışının tabana yayılmasını sağlamak adına finansal sistemimizin vazgeçilmez bir parçası olarak uzun zamandır hizmet vermektedir. Finansal mimarimizin 150 yılı aşkın bir süredir sermaye piyasalarına ilişkin deneyim ve tecrübesi bulunmakla birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu’nun kuruluşundan bugüne 40 yıldır giderek güçlenen kurumsal bir kapasite inşa edilmiştir. Bu sürecin ilk aşamalarında ülkemizin uluslararası sermaye hareketleriyle uyumu sağlanırken, sonrasında yerli sermaye piyasası ürünleri ve işlem biçimleri geliştirilmeye başlanmıştır. İlerleyen aşamalarda yapılan kanun değişiklikleri sayesinde ise sermaye piyasalarımız hukuki çerçeve, teknolojik alt yapı ve ürün çeşitliliği bakımından Avrupa Birliği düzenlemeleriyle tam uyumlu hale getirilmiştir.

40 yıldır sermaye piyasalarımızın gelişmesine öncülük eden Sermaye Piyasası Kurulu, şirketlerimizin ve tasarruf sahiplerinin sermaye piyasalarını daha çok tercih etmesini sağlayacak ihtiyaçları tespit etmekte, yerli- yabancı, bireysel-kurumsal tüm yatırımcılarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak uygun ürünler ve finansman modelleri hayata geçirmektedir. Bu alanda ciddi mesafeler kat edilmesine rağmen, gelişmekte olan bir ülke olarak Türkiye çok daha güçlü bir sermaye piyasasına ihtiyaç duymaktadır. Özellikle yüksek yatırım potansiyeline sahip özel sektörün uzun vadeli finansman ihtiyaçları ve ülkemizin sürdürülebilir bir şekilde kalkınması için gereken uzun vadeli tasarruf birikimi bunu bir zorunluluk halie getirmektedir. Son iki yılda bu alanda yaşanan gelişmeler ise sermaye piyasalarımızı istenen seviyelere çıkarabilmek için uygun bir zemin hazırlamıştır. Uzun yıllar 1 milyon civarında olan pay piyasası yatırımcı sayısının 2,4 milyona ulaşması ve 2021 yılında tarihi rekor seviyede toplam 52 adet halka arz işlemi gerçekleştirmiş olmamız sermaye piyasalarımız açısından farklı bir seviyeye işaret etmektedir. Bu potansiyeli doğru kullanarak sermaye piyasalarımızı daha ileri seviyelere taşıyabilmek adına SPK olarak tüm paydaşlarımızla iletişim içerisinde olarak piyasamızın daha da gelişmesi ve derinleşmesi için çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu kapsamda sermaye piyasamızın imajının güçlendirilmesi temel önceliklerimiz arasındadır.”

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları