loading
close
SON DAKİKALAR

Boş kontenjanlar için başvurular başlıyor

Boş kontenjanlar için başvurular başlıyor
Tarih: 13.02.2012 - 05:53
Kategori: Eğitim

Boş kontenjanlar için başvurular 19 Eylül Pazartesi (yarın) başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sınavla öğrenci alan meslek, anadolu meslek, teknik liseler ile anadolu imam hatip liselerinin boş kalan kontenjanları ile ilgili işlemlerin, 2011 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu'nun 2.9. maddesinde yer alan takvime uygun olarak, e-okul sistemi üzerinden merkezî sistemle başvuru alınmak suretiyle gerçekleştirileceği belirtildi. 

Buna göre, söz konusu okulların boş kontenjanları 19 Eylül Pazartesi saat 10.00'da, http://e-okul.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Boş kontenjanlara başvuranlar, 19-20 Eylül tarihlerinde aynı adresten en fazla 5 tercih yapabilecek. Asıl ve yedek kayıt hakkı kazananlar 21 Eylül Çarşamba günü saat 17.00'de ilan edilecek. Asıl kazananların kayıtları, 22 Eylül Perşembe günü saat 17.00'ye kadar tamamlanacak. Asıl kayıt dönemi sonunda boş kalan kontenjanlar, aynı gün kayıtlardan sonra aynı adresten ilan edilecek. Boş kalan kontenjanlara yedekten kayıt hakkı kazananların kayıtları da 23 Eylül Cuma günü tamamlanacak. 

Açıklamada, ayrıca, "Özel yetenek mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alan okulların iş ve işlemleri e-Kılavuzda da belirtildiği gibi yukarıda belirtilen takvime uygun olarak aynı sistemle gerçekleştirilecektir." denildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları