loading
close
SON DAKİKALAR

Boşandığını karakolda öğrendi

Boşandığını karakolda öğrendi
Tarih: 11.02.2012 - 22:21
Kategori: Yerel

İzmir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Güzide T. şirket sahibi olan eşi G.T.'nin, tazminat ödedememek için haberi olmadan kendisinden boşandığını öne sürdü

Güzide T., yanında kızı ile birlikte, otomobiliyle Bornova Manavkuyu’dan geçerken, kayınvalidesine ait oturulmayan evin ışığının yandığını, eşinin otomobilinin de binanın önünde olduğunu gördü. Bunun üzerine 13 yaşındaki kızı ile birlikte yukarı çıkan Güzide T. zili çalmasına rağmen kapı açılmayınca, ayakkabıları kapının önünde duran eşinin başına bir şey gelmesinden endişe edip polisi aradı.

İddiaya göre telefon konuşmasını duyan eşi, kapıyı açarak kendisini dövdü. Eve gelen polisler olaya el koydu. Bu olay sırasında evde bulunan bir kadının, eşinin aynı apartmanda oturan yakınları tarafından dışarı çıkartıldığını öne süren Güzide T. "Karakolda bunu söylediğimde görümcem polislere bizim boşandığımızı söyledi. Polislerden nüfus kayıt örneğinin çıkarılmasını istedim. İzmir Aile Mahkemesi’nde 10 Kasım’da boşandığımızı, kızımın velayetinin de bana verildiğini görünce şoke oldum" dedi.

Kendisini dövdüğünü belirttiği eşinden şikayetçi olmak için geçen 22 Kasım’da gittiği karakolda, boşandığını tesadüfen öğrendiğini ve kendisine bu konuda hiçbir tebligat yapılmadığını söyleyen Güzide T., tebligatı getiren PTT görevlisi ve alan site güvenlik görevlisi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Güzide T. ayrıca, avukatı Namık Kemal Güney aracılığıyla eşine karşı boşanmanın iptali, boşanmanın yenilenmesi ve katkı payı istemiyle dava açtı. Güzide T.’nin eşine karşı açtığı boşanmanın iptali ve yeni boşanma davası, daha önceki boşanma kararını veren İzmir 1’inci Aile Mahkemesi’ne geldi.

Dilekçesinde eşinin mimar olduğunu ve müteahhitlik yaptığını belirten Güzide T., "İlk yıllarda evliliğimiz iyi gitti. Son yıllarda çekilmez, katlanılmaz bir hal aldı. Evlilik birliğinin dağılmasında eşim ağır kusurludur. Haberim olmadan bana yapılmış gibi bir teblgitla ‘sahte ilam’la boşandığımı öğrendim. Bu olaydan dolayı psikolojim bozuldu" dedi. Avukat Güney de evlilik birliğinin dağılmasında müvekkilinin kusurunun bulunmadığını kaydederek, "Davalı taraf ağır kusurludur. Mağduriyetin telafisi ile fiilen sona eren evlilik birliğinin hukuken de sona erdirilmesi için çekişmeli boşanma davasını açmak zorunda kaldık. Davalı eşin, müvekkilimin işyeri ile oturduğu eve 500 metreden fazla yaklaşmasının engellenmesi, aksi halde tutuklanması yönünde tedbir kararı da verilsin" dedi.

Güzide T. ayrıca ihtiyati tedbir talebinin de yer aldığı bir tazminat ve katkı payı davası açtı. Mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını, bu nedenle fazlaya ilişkin hakları saklı kalması kaydıyla eşinin kendisine 500 bin lira manevi tazminat, aylık 5 bin lira tedbir ve iştirak nafakası ödemesini, kızı A.Y.’nin velayetinin de kendisine verilmesini istedi. Güzide T. ayrıca, avukatı aracılığıyla, kendisinden usulsüz tebligatla boşandığını öne sürdüğü eşi G.T.’nin üzerinde kayıtlı olduğunu belirttiği yaklaşık 10 milyon TL değerindeki gayrimenkul, 1.5 milyon TL nakit para ve taşıtların üzerine, dava sonuçlanıncaya kadar ’İhtiyati tedbir’ konulmasını da istedi. Bu davanında İzmir 8’inci Aile Mahkemesi’nde görüleceği belirtildi.

Koca G.T.’nin avukatı Mehmet Alan daha önce yaptığı açıklamada, duruşmayla ilgili tebligatı yapanın mahkeme, götürenin de posta görevlileri olduğunu, konunun kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını belirtmişti.

Mahkemenin, tebligat alınmasına rağmen duruşmaya gelmemesi nedeniyle boşanmaya karar verdiğini söylemişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları