loading
close
SON DAKİKALAR

Bosch İşçileri Tarih Yazdı

Bosch İşçileri Tarih Yazdı
Tarih: 15.03.2012 - 12:29
Kategori: Sendika

Birleşik Metal-İş Sendikası, Bosch'un Bursa'daki fabrikasında örgütlünme çalışması başlattı.

Bursa Organize Sanayi bölgesinde kurulu bulunan Bosch'a ait üç fabrikada, işçiler Türk Metal'den istifa ederek Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldu.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, Bosch San. ve Tic. A.Ş'ye ait üç ayrı fabrikada işçilerin talebi üzerine yaklaşık bir yıldır üyelik çalışması yürütüyordu.

Yıllardır üye oldukları Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası'ndan istifa eden Bosch işçileri, sabah saatlerinden itibaren sendikaya gelerek üyelik işlemlerini tamamladı. İlk üye salondaki işçilerin slogan ve alkışlarıyla selamlandı. İşçiler, "Kurtuluş yok tek başına ya hepberaber ya hiçbirimiz" sloganını attı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Birleşik Metal-İş, işçiler üzerindeki işveren ve Türk Metal'in baskılarının sökmediğini belirtti. Açıklamada, "Türk Metal'in üyeliklerin yapıldığı salonu abluka altına alarak, işçileri gerçek iradelerinden alıkoyma girişimlerine karşın, Bosch işçisi kararlılığını gösterdi ve barikatları yara yara üyeliklerin yapıldığı salona ulaştı. Çünkü Bosch çalışanları her defasında uzun bayram tatilleri öncesine denk getirilen ve yangından mal kaçırırcasına imzalanan Toplu iş sözleşmelerinden kurtulmak istemektedir" denildi.

Bosch'un fabrikalarında toplam 6 bin civarında işçi çalışıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları