loading
close
SON DAKİKALAR

Bosna Sancak Derneği’nden ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' kutlaması

Bosna Sancak Derneği’nden ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' kutlaması
Tarih: 09.03.2019 - 14:11
Kategori: Yaşam

Pendik Anadolu Yakası Bosna Sancak Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' etkinliğine CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Anadolu Yakası Bosna Sancak Yardımlaşma ve Kültür Derneği, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Derneğin balo salonunda gerçekleştiren geceye; CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve eşi, CHP İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Onursal Adıgüzel, CHP Pendik Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Usta, CHP Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel ve tartışmalı şekilde son anda aday gösterilmeyen CHP Buca Belediye Başkan adayı Suat Nezir, CHP Pendik Gençlik Kolları ve İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül katıldı.

Bayrampaşa Bosna Sancak Derneği ve Pendik Bosna Sancak Derneklerinin sevdalinka korosunun söylediği muhteşem Boşnakça şarkıların yanı sıra derneklerin folklor ekiplerinin oynadığı Boşnak halk oyunları da büyük ilgi gördü.

Gecede kısa bir konuşma yapan Anadolu Yakası Bosna Sancak Dernek Başkanı Erdoğan Erden, "Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Sosyal medya üzerinden yaptığımız daveti kabul ederek biz Boşnakları onurlandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ekrem İmamoğlu ve eşine teşekkür ediyorum. Boşnak kültürümüzü kısmende olsa yakından tanıma fırsatı bulacağınızı düşünüyorum. Bu gecede Bayrampaşa ve derneğimizin ortaklaşa kurduğu ‘Sevdalinka korosu’ ile Boşnak müziğini tanıyacaksınız. Gecemizi onurlandıran bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ekrem İmamoğlu da "Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Bende bu güzel gecede sizlerle beraber olduğum için mutluyum. Boşnak kültürünü biliyorum, Boşnak arkadaşlarımız var. Sevgili Boşnak dostlarım, sizler beni çevrenize anlatacaksınız. Beni görüyorsunuz asla kibirli olmadım olmayacağım, İstanbul’a yeni bir enerji, genç ve dinamizm gerekli diyeceksiniz bunları sizler anlatacaksınız. Ortak akılla belediyeyi yöneteceğimizi anlatmanızı istiyorum. Belediyeyi ortak akılla yöneteceğim, sizleri utandırmayacağım. Göğsünüzü gere gere ben size demiştim diyeceğiniz bir Belediye Başkanı olacağım" diye konuştu.

Dernek Başkanı Erdoğan Erden, Boşnak kadınların örmüş olduğu Boşnak kilimini Ekrem İmamoğlu'na hediye etti.

Geceye gelenlerin bir kısmı izdihamdan salona giremedi.

Gecenin sonunda geceye katılanlar hep birlikte İzmir Marşı'nı söyledi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları