loading
close
SON DAKİKALAR

Boşnaklar, Srebrenitsa Soykırımı'nın 23. yıl dönümünde 8372 karanfil dağıtmak için Taksim'de buluşuyor

Boşnaklar, Srebrenitsa Soykırımı'nın 23. yıl dönümünde 8372 karanfil dağıtmak için Taksim'de buluşuyor
Tarih: 01.07.2018 - 10:10
Kategori: Yaşam

Boşnaklar, Srebrenitsa Soykırımı'nın 23. yıl dönümünde 8372 karanfil dağıtımı için 11 Temmuz'da Taksim tünel önünde buluşuyor.

Boşnaklar, Srebrenitsa Soykırımı'nın 23. yıl dönümünde Taksim tünel önünde buluşuyor.

11 Temmuz Çarşamba günü saat 13.00'da Taksim tünelde toplanacak olan Boşnaklar, Srebrenista'da katledilen 8 bin 372 kişi için karanfil dağıtacak.

Öte yandan Boşnaklar, sosyal medya kullanıcılarına hesaplarının profil resmini Srebrenitsa Çiçeği yapmaları için çağrıda bulundu.

Srebrenitsa katliamı

Temmuz 1995’de Yugoslavya iç savaşı sırasında Sırp ordusu, “Krivaya 95 Harekatı”nın bir parçası olarak Srebrenitsa’yı işgal etmiş daha sonrasında yaşanan bu olay bir işgal olarak kalmamış bir katliama dönüşmüştü. Bosna – Hersek’in Srebrenitsa kentinde en az 8 bin 372 kişi ağır silahlı Sırp ordusu tarafından öldürülmüştü. Yapılan katliamda genç yaşlı demeden binlerce insan yaşamını yitirmiş, yapılan katliama Sırp ordusunun yanı sıra, Bosna-Sırp ordusunun “Akrepler” olarak bilinen özel birlikleri de katılmıştı. Ne Birleşmiş Milletler’in Srebrenitsa’yı güvenli bölge ilan etmesi ne de kentte bulunan 600 Hollanda Barış Gücü askeri katliama mani olamamış, Srebrenitsa olayı, II. Dünya Savaşından sonra Avrupa’da yapılan en büyük insan katliamı ve etnik soykırım olarak Dünya tarihine kazınmıştı.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları