loading
close
SON DAKİKALAR

BOTAŞ'tan açıklama: Isınma amaçlı evsel tüketimler %60 oranında artmış; İran arz kaynağında da kesinti yaşanması ile birlikte doğal gazda bu dönemde kısıntı yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır

BOTAŞ'tan açıklama: Isınma amaçlı evsel tüketimler %60 oranında artmış; İran arz kaynağında da kesinti yaşanması ile birlikte doğal gazda bu dönemde kısıntı yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır
Tarih: 25.01.2022 - 15:45
Kategori: Ekonomi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'den (BOTAŞ), Üç gün süreyle doğal gazın kesilmesi, üretimin aksaması Cumhuriyet tarihinde karşılaştığımız ilk olaydır iddiasına cevap verdi.

BOTAŞ'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, sosyal medyada yer alan iddialara yanıt verildi.

İddia; Üç gün süreyle doğal gazın kesilmesi, üretimin aksaması Cumhuriyet tarihinde karşılaştığımız ilk olaydır.

Cevap; Öncelikle üç gün süreyle doğal gaz kesintisi ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. NIGC tarafından 10 gün süre ile ülkemize gaz arzi sağlanamayacağının bildirilmesi üzerine ortaya çıkan olağan dışı gelişme neticesinde, günlük %40 kısıntı uygulanacağı ilgili müşterilerimize 36 saat öncesinden bildirilmiştir.

İran ve bazı diğer kaynaklardan ülkemize yapılan doğal gaz arzında daha önceki senelerde de benzerkısıntı/kesintiler yaşanmış ayrıca mevsimsel koşullara bağlı olarak doğal gaz tüketiminin artması ile birlikte doğal gaz arz-talep dengesinin sağlanmasını teminnen doğal gaz kısıntıları yapılmıştır.

Son yıllarda LNG ve depolama kapasitemiz arttırılmasına dair yapılan yatırımlar sonucunda son 5 yılda doğal gazda herhangi bir kesinti/kısıntı uygulaması yapılmamaıştır. Ancak ülkemizin tamamında etkisini devam ettiren olağanüstü soğuk hava koşullarına bağlı olarak 73 ilimizde rekor doğal gaz tüketimleri yaşanmakta olup, buna bağlı olarak ısınma amaçlı evsel tüketimler %60 oranında artmış ve ayrıca İran arz kaynağında da kesinti yaşanması ile birlikte doğal gazda bu dönemde kısıntı yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır." denildi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları