loading
close
SON DAKİKALAR

Böyle hırsızlık görülmedi

Böyle hırsızlık görülmedi
Tarih: 13.02.2012 - 07:06
Kategori: Gündem

İstanbul'da güpegündüz boş olduklarını belirledikleri dairelerin kapı kilitlerini kırdıktan sonra binlerce liralık hırsızlık yapan 10 kişi yakalandı

Polis, çete üyelerini 3 ay takip ederek video kamerayla görüntüledi. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler özellikle Bağcılar ve Bahçelievler bölgesinde gündüz meydana gelen ev hırsızlıklarını aydınlatmak için operasyon başlattı.

Çalındıktan sonra satılan eşyaların izini süren dedektifler, kısa sürede çetenin bazı elemanlarının kimliklerini belirledi. Bu kişiler dedektifler tarafından takibe alındı.

Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri, 3 ay boyunca şebekeyi teknik ve fiziki takip yaptı. Yaptıkları hırsızlıklar sırasında da polis tarafından takip edilen zanlıların hareketleri video kameralarla kaydedildi.

Apartmanlardan çaldıkları ile çıkarken görüntülenen zanlılara polis müdahale etmedi. Tüm çetenin kimliklerinin belirlenebilmesi için hırsızlar gözaltına alınmadan çalınan mallar, satıldığı ikinci el satan mağazalarından polis tarafından alınarak sahiplerine teslim edildi.

3 ay süren takip maratonunun ardından yeterli delil toplayan polis, operasyon için düğmeye bastı. İstanbul’da 16 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Baskında ilk anda 17 kişi gözaltına alındı bu kişilerden 10’u sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Çalıntı eşya çıktı

Zanlıların kaldıkları evlerde yapılan aramalarda çok sayıda çalıntı eşya ele geçirildi. Ele geçirilen eşyalar arasında 3 tabanca, 2 av tüfeği ile çok sayıda ziynet eşyası, elektronik eşya ele geçirildi. Şebekenin ele geçen silahların mermilerini evlerindeki ayakkabıların içine sakladıkları öğrenildi.

Kadın hırsızlar kapıyı çalıyor, erkekler soyuyormuş

Hırsızlık Büro Amirliği yetkilileri şebekenin çalışma yöntemlerini de ortaya çıkardı. Hırsızlık şebekesiyle birlikte gözaltına alınan Tuğba E. (22) ile ablası Havva E.’nin apartmanlara girerek zillere bastıkları ve boş daireleri tespit ettikleri iddia edildi.

İki kadının boş olduğunu tespit ettikleri dairelere kapı kilitlerini kırarak giren hırsızların para, elektronik eşya gibi eşyaları çalarak kaçtıkları öğrenildi. 

Daha önceden adam yaralamak suçundan polise geliş kaydı bulunan abla kardeş iki zanlı kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediler. Çalınan eşyaların ikinci el eşya satışı yapan 3 dükkana satıldığı belirlendi. Haklarında 15 ev hırsızlığı ve 1 kapkaç olmak üzere 16 dosya hazırlanan zanlılar işlemlerinin bitmesinin ardından mahkemeye sevk edildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları