Şişli Belediyesi, bünyesinde katılımcılığı arttırmak amacıyla Toplumsal Eşitlik Birimi kurulduğunu duyurdu.
Şişli Belediyesi’nde katılımcı yerel yönetim anlayışını güçlendirmek amacıyla ‘Toplumsal Eşitlik Birimi’ kurulduğu bildirildi. Çanakkale'de Eylül ayında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden LGBTİ ve insan hakları aktivisti Boysan Yakar’ın öncülüğünde kurulan Toplumsal Eşitlik Birimi'nin lansmanı 22 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek. Gecede, Boysan Yakar da anılacak.
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün danışmanlığını yapan ve 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde CHP'nin Şişli Belediye Meclisi adayları arasında yer alan Boysan Yakar, geçtiğimiz Eylül ayında arkadaşları ve aktivistler Zeliş Deniz ve Mert Serçe ile birlikte Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi’ndeyken geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.
Lansmanı yapılacak Toplumsal Eşitlik Birimi de Şişli Belediyesi bünyesinde LGBTİ bireylere hizmet edecek yapılanmalar kurmak için emek sarf eden Boysan Yakar'ın yaklaşık bir buçuk yıl kurulması için mücadele verdiği bir birimdi.
‘Toplumsal Eşitlik Birimi’nin kuruluşunu, “Boysan’ın İzinde, Haklar ve Özgürlükler Peşinde” sloganıyla duyuran Şişli Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan STK’larla iletişime geçerek kadın, çocuk, gençlik, LGBTİ, yaşlı, engelli, mülteci ve azınlıklar konusunda ihtiyaç, öneri ve talepler doğrultusunda çeşitli çalışmalar organize etmeyi amaçlıyor.