loading
close
SON DAKİKALAR

Brezilya Cumhurbaşkanı Bolsonaro oğlunu ABD Büyükelçisi yapmaya hazırlanıyor!

Brezilya Cumhurbaşkanı Bolsonaro oğlunu ABD Büyükelçisi yapmaya hazırlanıyor!
Tarih: 12.07.2019 - 12:27
Kategori: Dünya

Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, oğlu Eduardo'yu ABD Büyükelçiliği görevine getirmek için kolları sıvadı.

Şu anda 35 yaşında olan Federal Kongre üyesi Eduardo Nantes Bolsonaro'nun bu göreve gelebilmesi için senatonun Dış İlişkiler Komitesi'nden onay alması ve daha sonra da Ayan Meclisi üyelerinin tamamının lehine oy vermesi gerekiyor.

Brezilya'nın daha önceki Washington Büyükelçisi geçtiğimiz nisan ayında emekli olmuştu.

Daha önce avukat ve federal polis memuru olarak görev yapan ve daha sonra politikaya atılan Eduardo Bolsonaro konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Eğer bu görevi cumhurbaşkanı verdiyse, elbette kabul ederim." dedi.

Oğul Bolsonaro bu göreve atanmasının kesinleşmesi durumunda kongre üyeliğinden de istifa edeceğini ancak şu anda işin resmiyetinin Brezilya Dışişleri Bakanı Ernesto Araujo ile cumhurbaşkanı arasındaki görüşmelere dayandığını da sözlerine ekledi.

Brezilya Cumhurbaşkanı'nın 3 ayrı kadından olan 5 çocuğu da politikayla iç içe. Jair Bolsonaro'nun adı rüşvet olaylarına karışan en büyük oğlu Flavio senatör olarak görev yaparken, onun bir küçüğü Carlos Bolsonaro ise Rio de Janeiro Şehir Konseyi üyesi. Cumhurbaşkanı'nın diğer oğlu ve kızı da Dışişleri Departmanı'nda kendisinin danışmanı olarak görev yapıyor.

Seçim döneminde rüşvet ve yolsuzluğu ortadan kaldırma sözü veren Jair Bolsonaro'nun ABD Başkanı Donald Trump ile yakın ilişkilerde bulunduğu ve atamalarında buna göre isimler seçtiği biliniyor.

Kaynak : euronews.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları