loading
close
SON DAKİKALAR

Bu 3 Etkili Hareket ile Göbek Yağlarınızdan Kurtulun!

Bu 3 Etkili Hareket ile Göbek Yağlarınızdan Kurtulun!
Tarih: 26.03.2018 - 11:41
Kategori: Kadın

Öncelikle karın eritme hareketleri, herkesin kolaylıkla uygulayabileceği cinsten hareketler olarak görülmelidir. Kalıcı zayıflığa ulaşmak için günde 20 dakika yeterli olur.

Karın Eritme Egzersizleri

Göbek veya karın eritme en büyük problemlerimizden biridir maalesef, vücuttaki yağların en zor eriyen bölgesi olarak da bilinir. Fit bir vücuda sahip olmak herkesin hayalini kurduğu bir şeydir. Bunu gerçekleştirmek için dikkat edilecek birkaç nokta ve yapılacak basit egzersizler yeterli olacaktır.

Öncelikle karın eritme hareketleri, herkesin kolaylıkla uygulayabileceği cinsten hareketler olarak görülmelidir. Kalıcı zayıflığa ulaşmak için günde 20 dakika yeterli olur.

Karın eritme, bir problem olmaktan 20 dakikada çıkmaktadır. Setler halinde uygulayabileceğiniz 3 basit karın eritme hareketi ile yağlarınızdan kurtulabilir, sert karın kaslarına sahip olabilirsiniz. Başlangıç olarak, bu 3 temel hareketi birer set uygulamanız yeterli olacaktır. İyi bir temel oluşturacağınız bu hareketlerin set sayıları, ilerleyen zamanlarda artırılabilir.

İlk hareketimiz için, topuklar havada kalacak şekilde sırt üstü uzanın. Bacaklarınızı dik konumda kalmak koşuluyla havaya kaldırın. Kalçanızı 15 cm kadar havaya kaldırın ve yavaşça indirin. Bir sette 15-20 defa aynı hareketi tekrarlayarak başarıya ulaşabilirsiniz.
İkinci hareketimiz, ters crunch. Karın eritme hareketleri arasında oldukça popülerdir. Mekik hareketine oldukça benzer olan ters crunch yağ yakımında… oldukça başarılı olmaktadır. Sırtüstü uzanın, bacaklarınızı kaldırın ve diz ekleminden bükün. Bir sandalyede oturuyormuşsunuz gibi pozisyon almalısınız. Pozisyonunuzu bozmadan, dizlerinizi alnınıza doğru çekin ve tekrar eski konumuna getirin. Yine 15-20 tekrar yeterli olacaktır. Hareket konusunda deneyim kazandıktan sonra, dizlerinizi alnınıza değdirecek şekilde zorlayabilirsiniz.

Son olarak ise destekli crunch hareketinden bahsedebiliriz. Destekli mekik hareketi olarak bilinen bu harekette, yere sırtüstü uzanın ve bacaklarınızı bir desteğin üzerine uzatın. Ellerinizi göğsünüzde veya başınızın arkasında birleştirin. Bacaklarınızın pozisyonunu bozmadan, yerden 10-15 cm omuzlarınızı kaldırın. Karın kaslarınızda baskı hissetmeniz, hareketi doğru uyguladığınızın göstergesi olacaktır. 15-25 tekrar, oldukça verimli sonuçlar almanızı sağlar.

Karın Eritme ve Beslenme

Karın eritme, sadece egzersiz yapmayla uygulanmamalıdır. Aynı zamanda yediğiniz içtiğiniz besinlere de özen göstermelisiniz. Egzersizle birlikte, aşağıda belirtilen noktalara dikkat ettiğiniz takdirde, birkaç hafta içinde dümdüz bir göbeğe sahip olabilirsiniz.

Günde en az 3 öğün yemeye özen göstermelisiniz. Bu öğünler içinde kahvaltıya ayrı özen göstermeniz gerekmektedir. Ara öğünlerde ise bol bol meyve ve sebze tüketmelisiniz.

Yemek için asla acıkmayı beklemeyin. Çok acıkmak çok yemeyi beraberinde getirir. Bu yüzden, öğün sayısını artırarak az porsiyon yemek en sağlıklı yöntem olacaktır. Gün içinde en az 1,5 litre su içmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca, sıcak suya karıştırılacak limon suyuyla güne başlamak, oldukça faydalı olacaktır.

Şeker, hem sağlığı olumsuz etkiler hem de göbek oluşumunu tetikler. Beyaz ekmekte bulunan şeker oranı tehlikeli seviyededir. Bu yüzden, kepekli ekmek tüketimine özen gösterilmelidir.

Şeker gibi, tuz da vücuda zararlıdır. Tuzlu gıda tüketiminden uzak durulması yararlı olacaktır.
Lokmalarınız küçük olsun. Küçük lokmaları iyi çiğneyerek yutun. Midede sindirime yardımcı olacaktır.
Çoğu insan, tatlı tüketimini ayarlayamaz. Tatlı ihtiyacı hissettiğinizde, şerbetli veya sütlü tatlıların yerine, lifli bisküviler ve meyvelerden yardım alabilirsiniz. Karın eritme kahvaltısı ise şu şekilde olabilir; Az yağlı veya yağsız ılık süt içine tarçın atabilirsiniz. Lifli gıdalardan biri olan yulaf, hem tok tutacak hem de metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacaktır. Yoğurt, her dönemde tüketilmesinde sakınca olmayan bir besin çeşididir. Sindirimi kolaylaştıran yoğurt, kahvaltı başta olmak üzere her öğünde tüketilebilir. Yumurta, protein bakımından en zengin besindir. Bol yağ bulunduran sarı kısmından uzak kalmak şartıyla, yumurta tüketiminde bir sınırlama söz konusu değildir. Sağlıklı beslenmek karın eritme için oldukça faydalı olacaktır. Canınız yağlı yiyecekler çektiğinde, bunu doğal bir şekilde halledebilirsiniz. Avokado, fındık, zeytin, çekirdek ve bitter çikolata, az tüketilmek şartıyla, yağlı yiyecek ihtiyacınızı karşılayacaktır. Son olarak, yeşil çay tüketimini artırabilirsiniz. Hem iyi bir antioksidan hem de kan şekerini düzenleyen yeşil çay, düz bir karna sahip olmanız için oldukça etkili bir içecektir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları