loading
close
SON DAKİKALAR

Bu annelere engel yok

Bu annelere engel yok
Tarih: 07.05.2016 - 11:27
Kategori: Kadın

Engelli iki çocuğuna bakan anne Adile Tarhan ve çocuğunu kendisi gibi görme engelli eşi ile birlikte büyüten anne Hatice Pelit, Anneler Günü’nü en değerli varlıkları ile birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Zorluklara sevgileri ile göğüs geren süper anneler, anneliğin kutsallığını gözler önüne seriyor.

İzmir’de yaşayan üç çocuk annesi 39 yaşındaki Adile Tarhan, kısmi felçle dünyaya gelen iki çocuğunu büyük emekler vererek büyütüyor. Engelli çocuklara sahip olan annelerin daha fazla sorumluluk taşıdığına dikkat çeken Tarhan, toplumun kendilerine acımasına ise şiddetle karşı çıkıyor. Çocuklarının iyi bir meslek sahip olmasının en büyük hayali olduğunu belirten anne Tarhan, Anneler Günü’nü çocuklarıyla kucaklaşarak kutluyor. İzmir’de yaşayan doğuştan görme engelli 51 yaşındaki Hatice Pelit ise, şimdi 15 yaşında olan oğlu Muhammet Yaşar Pelit’i kendisi gibi görme engelli eşi Salih Pelit ile birlikte bugüne getirdi. Engelinin, çocuk büyütmesine engel olmadığını söyleyen Hatice Pelit, artık delikanlı olan oğlunun da artık kendisine yardım etmeye başladığını belirterek, “Şimdi oğlumla birbirimizi tamamlıyoruz. Ben ev işlerini yapıyorum, oğlum pazar alışverişini yapıyor” dedi. 

‘Bu duyguyu sadece anneler taşıyabiliyor’
İki çocuğunun da ayakları içe dönük olarak doğduğunu ifade eden Adile Tarhan, “11 yaşındaki kızım Sevgi, kısmi felçle dünyaya geldi. Dört kez ayağından ameliyat oldu ancak hala yan basarak yürüyebiliyor. Sağ elini ise hiç kullanamıyor ve epilepsi hastası. 6 yaşındaki oğlum Selim de kısmi felçle dünyaya geldi. Ayağından bir kez ameliyat oldu. O da yan basarak yürüyebiliyor ve sağ elini kısmi olarak kullanamıyor. Aynı zamanda ablası gibi epilepsi hastası. Engelli annesi olmak elbette zor ama insan ancak anne olduktan anlayabiliyor. Annelik öyle bir duygu ki sadece anneler taşıyabiliyor. İnsanların bana acımasını istemiyorum. Bazıları acıyor, bazıları da ‘helal olsun bu anneye, emek veriyor’ diyor. Herkesin Anneler Günü’nü kutlarım ama engelli annelerinin gününü iki kat daha fazla kutlarım” diye konuştu. Sevgi Tarhan ise, annesini çok sevdiğini belirterek onun daha iyi olması için elinden geleni yaptığını söyledi. Anne Tarhan, engelli çocuklara sahip annelere emeklilik hakkı verilmesi gerektiğini de belirtti. 

‘Çocuğumu büyütmek kolay ve zevkliydi’
Doğuştan görme engelli Hatice Pelit ise, oğlunu büyütmenin zor ve yorucu olmadığını kaydetti. Hatice Pelit, “Çocuğumu büyütmek benim için kolay ve zevkliydi. İnsan isterse engelli de olsa, engelsiz de olsa bazı zorluklarından üstesinden geliyor. Oğlumla vakit geçirmek, onun her şeyiyle ilgilenmek benim için zevkti. Şimdi oğlumla birbirimizi tamamlıyoruz. En basiti, pazar alışverişimizi o yapıyor. Ben de kahvaltıyı hazırlıyorum, onu okula yolluyorum, evin işlerini yapıyorum, çamaşır, bulaşık yıkıyorum. Allah her anneye bizim oğlumuz gibi bir çocuk bahşetsin” dedi. Annesine her zaman destek olan Muhammet Yaşar Pelit ise, “Bugüne kadar annem ve babam beni büyüttü, şimdi ben onlara yardım ediyorum. Annem benim çamaşırlarımı, bulaşıklarımı yıkıyor, kahvaltımı hazırlıyor. Ben de evin alışverişlerini yapıyorum” ifadelerini kullandı. 
 
İHA 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları