loading
close
SON DAKİKALAR

Bu bilinç her çoçuğa öğretilmeli

Bu bilinç her çoçuğa öğretilmeli
Tarih: 12.02.2012 - 00:32
Kategori: Eğitim

Fatih Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri ve Beylikdüzü Belediyesi, ilçedeki kreş ve ilköğretim okulların tamamına ‘Çevre ve Temizlik Bilinci Eğitimi' veriyor.

Çevre kirliliğinin azaltılması konusunda en etkili yöntemlerden birinin toplumsal bilinci yükseltmek olduğu biliniyor. Bu konuda aileden eğitimcilere; yerel yönetimlerden vatandaşlara kadar herkese büyük görevler düşüyor. Fatih Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri ve Beylikdüzü Belediyesi, bu sorumluluk bilincinden hareketle ilçedeki kreş ve ilköğretim okulların tamamına ‘Çevre ve Temizlik Bilinci Eğitimi' veriyor.

Fatih Üniversitesi Çevre Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri ve Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen eğitimlerde çevre bilincinin artırılması hedefleniyor. ‘Daha Temiz ve Yaşanılır Bir Çevre' düşüncesi ile hareket edilen projede; önce bilgisayar sunumlarıyla ambalaj atıkları ve bu atıkların çevreye zararlarını anlatıyor. Daha sonra ambalaj atıklarıyla ilgili çizgi film izletiyor ve ardından konuyla alakalı masallar okunuyor, çöp kutularıyla ilgili mini bir skeçler oynanıyor. Son olarak öğrencilere sahnede çöp, ambalaj atığı ve atık pil gibi materyallerin hangi kutulara atılması gerektiği oyunlar eşliğinde anlatılıyor.

Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Gökçe Tezcanlı Güyer projeyle ilgili, “Beylikdüzü Belediyesi ile beraber gerçekleştirilen bu projede öğrencilerimiz bir yıl boyunca eğitim veriyorlar. Eğitimler sayesinde bölgede pil, atık yağ toplanması ve geri dönüşümünde daha şimdiden artış olduğu Belediye yetkilileri tarafından bildirildi. Bu eğitimler, çevreye duyarlı bireylerin yetişmesini ve bireylerde kalıcı davranışların yerleşmesini sağlamak açısından çok önemli. Bu sayede doğal, tarihi ve kültürel değerlerin korunması, çocuklar vasıtası ile ailelerinin de çevresel faaliyetlere aktif olarak katılımın sağlanması konusunda büyük bir yol katedilecektir.”dedi.

‘Çevre konusundaki bilinç artmalı'

Çevre Mühendisliği 4. sınıf öğrencilerinden Esra Cevahiroğlu, İbrahim Yavuz, Abdurrahman Koyuncu, Mina Gizem Çolak, Ali Kadir Yoldaş ve Onur Yavuz, projeye Kasım 2011'de başladıklarını ve şu ana kadar 10 okula çevre bilinci eğitimi verdiklerini belirtiyorlar. Öğrenciler projeleri ile ilgili, “Küçük kardeşlerimize geleceğe dair bir şeyler öğretmek çok büyük mutluluk. Umarız bu projemiz bir başlangıç olur ve dalga dalga yayılır. Biz geleceğe daha temiz bir çevre bırakmak için elimizden geleni yapıyoruz. Herkes bu bilinçle hareket ederse dünyamız daha güzel olacaktır.”açıklamasını yaptılar.

Eğitimlerin tüm yıl boyunca, Beylikdüzü İlçesindeki tüm ilkokul ve anaokullarına verilerek devam etmesi planlanıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları