loading
close
SON DAKİKALAR

Bu güzellik mitleri çürüdü!

Bu güzellik mitleri çürüdü!
Tarih: 12.02.2012 - 20:10
Kategori: Kadın

Pahalı selülit kremleri işe yarıyor mu? Siyah nokta bantları gerçekten temizliyor mu? Bazıları düşündüğünüz kadar etkili olmayabilir.

Siyah nokta bantları işe yarıyor.

Yanlış.

Siyah nokta bantları gerçekte burnunuzdaki kirleri temizler. Gözeneklerdeki siyah noktaları çıkarmaz. Bant üzerinde gördükleriniz yüzeysel kirlerdir.

Selülit kremleri işe yarıyor.

Yanlış.

Selülitle mücadele söz konusu olduğunda, belirli bir krem veya jel türü şeylerden mucize beklemek doğru olmaz. Bu ürünler sıkılaştırıcı bir etki yaratabilir ama selülitlerden tamamen kurtarmaz. 

Sadece yazın güneş kremi sürülür.

Yanlış.

UVA ışınları (kırışıklığa sebep olanlar) tüm yıl boyunca aynı derecede güçlü yansırlar. Siz gözünüzle görmüyor olabilirsiniz ama UVB ve UVA ışınlarına maruz kalan cilt, yaşlılık lekeleri, kırışıklıklar ya da en kötü durumda cilt kanseri gibi ciddi problemlerle karşılaşabilir. O yüzden kışın bile yüzünüze, ellerinize SPF korumalı krem sürmelisiniz.

Serumlar, zaman ve para kaybından başka bir şey değildir.

Yanlış.

Serumlar, aktif maddelerden yapılan yüksek konsantrasyonlu ürünlerdir. Düzenli kullanımda faydasını görürsünüz. 

Tonikler, zaman ve para kaybından başka bir şey değildir.

Yanlış.

Özellikle kış aylarında cilt nemini korumak için tonikler önemlidir. Alkollü tonikler cildinizi tahriş ediyorsa, alkolsüz olanlarından kullanın. 

Aynı cilt bakım ürünlerini yıl boyunca kullanabilirsiniz.

Yanlış.

Yaz-kış aynı ürünleri kullanmak doğru değildir. Örneğin, deri, kış aylarında daha az yağ ürettiği için kurur. Yazın ise cildimiz daha yağlıdır. Bu gibi faktörlere göre cilt bakım ürünlerini değiştirmek gerekir.

Yağlı gıda ve çikolatalar cildi bozar.

Yanlış.

Bu gıdalarla beslenmenin herhangi bir cilt bozukluğuna sebep olduğu kesin olarak kanıtlanmamıştır. 

Yağlı cildin nemlendiriciye ihtiyacı yoktur.

Yanlış.

Nemlendirici, sağlıklı cilt hücrelerinin korunmasında önemli bir bileşendir. Yağlı ciltlerin de nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Yağsız, su bazlı olanları tercih etmelisiniz eğer cildiniz yağlı ise... 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları