loading
close
SON DAKİKALAR

'Bu kadar büyük yalan olmaz'

'Bu kadar büyük yalan olmaz'
Tarih: 16.07.2012 - 19:49
Kategori: Gündem

Ali Avni Balkaner, ''Ergenekon'u ben finanse ediyormuşum. Bu kadar senaryo, bu kadar büyük yalan olmaz'' dedi..

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nın 205. duruşmasında Yurtbank’ı zarara uğratmak suçundan hükümlü olan ve Silivri Cezaevi’nde kalan İşadamı Ali Avni Balkaner tanık olarak dinlendi. Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk'un davanın sanıklarından tanıdığı olup olmadığı sorusuna Ali Avni Balkaner, “Veli Küçük Paşa’yı tanıyorum" diye cevap verdi.

Mahkeme Başkanı Çalmuk’un “İddia edilen Ergenekon terör örgütü ile ilgili bildikleriniz var mı?" sorusu üzerine Ali Avni Balkaner, "Ben Veli Küçük Bey'in adını albayken duymuştum, saygı duyduğum bir askerdi. Emekli olduğunda beraber çalışmak arzusundaydım. Fakat paşa olunca görüşemedik. 

Emekli olduktan sonra 3-4 defa tesadüfen bir araya geldik. Veli Paşa'nın Yurtbank’ın güvenlik işinin başına gelmesini istiyordum. Bankanın danışmanı Adil Öngen, Veli Küçük'ü önermişti. Ama Veli Küçük, başka bir banka ile anlaştı" dedi.

"ERGENEKONU BEN FİNANSE EDİYORMUŞUM, BU KADAR BÜYÜK YALAN OLMAZ"

İşadamı Korkmaz Yiğit'in bankasından 8 milyon dolar kredi aldığını söyleyen Balkaner, kendi bankasından da Yiğit'e aynı meblağda kredi kullandırdığını anlattı. 

Yiğit'in bankasına el konulmasının üzerine borcunu ödemek zorunda kaldığını belirten Balkaner, Yiğit'in ise kendisine borçlu kaldığını söyledi. Korkmaz Yiğit’in yargı kararına karşın kendisinden 4 milyon dolar alacaklı olduğunu iddia ettiğini anlatan Ali Avni Balkaner şöyle devam etti:

“Daha sonra Korkmaz Yiğit bir gün beni yemeğe çağırdı. Yemekte Veli Küçük'ün de olacağını söyledi. Küçük, benim gıyabında tanıdığım, sevdiğim bir insandır. Çalışmayı çok istediğim bir insandır. Yemeğe gittim. Yemekte Korkmaz Yiğit yine bu borç meselesini açtı. 

Veli Küçük'ün hakemlik yapmasını istedi. Korkmaz Yiğit, Veli Küçük'ün bize etki edebileceğini mi düşündü, ne düşündü bilemiyorum. Veli Küçük bu konuda en ufak bir şey söylemedi, en ufak bir telkinde bulunmadı. Herhangi bir müdahalede de bulunmadı. Konu açılınca ben sinirlendim, yemek bile yemeden oradan ayrıldım."

Balkaner, "Ergenekon'u ben finanse ediyormuşum. Bu kadar senaryo, bu kadar büyük yalan olmaz" diyerek sözlerini tamamladı.

YALÇIN KÜÇÜK'ÜN 16 DURUŞMADAN MEN CEZASI BUGÜN BİTTİ

Ali Avni Balkaner'in tanık olarak dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi. Bu arada Odatv Davası'ndan tutuklu olan ancak Ergenekon Davası'nda tutuksuz yargılanan Prof.Dr. Yalçın Küçük, 16 duruşmadan men cezasını tamamlayarak duruşmaya katıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları