loading
close
SON DAKİKALAR

Bu korku bir buçuk saat değil aylarca sürecek

Bu korku bir buçuk saat değil aylarca sürecek
Tarih: 12.02.2012 - 15:47
Kategori: Kültür & Sanat

Türk korku filmi tarihinde bir çığır açan 'Musallat' filminin ikincisinin çekimleri tamamlandı.

2007’de vizyona giren ve Türk sinemasında bir cinin ilk kez tasvir edildiği film, görsel efektleri ve çarpıcı hikayesiyle yerli ve yabancı korku filmi tutkunlarının büyük beğenisini kazanmıştı.

Yapımcı Banu Akdeniz (Mia Film) korku filmi severlerin ve eleştirmenlerin “Bugüne kadar yapılmış en iyi Türk korku filmi” olarak nitelendirdikleri Musallat’ın, gördüğü ilgi ve beklenti üzerine ikincisini sinemaseverlerle buluşturmak üzere harekete geçtiklerini belirtti.

İkinci film “Musallat 2: Lanet”in yönetmen koltuğunda yine ilk filmin başarılı ismi Alper Mestçi var.Mestçi, senaryosunu da yazdığı Musallat-2: Lanet’i şöyle tanımlıyor: “Bir buçuk saat değil, aylar sürecek derin bir korku! Eve dönünce sinemadakinden daha fazla korkacaksınız!..”

Filmin başrollerini Türkü Turan (Elif), Tülay Bursa (Ümmü), Selim Gürata (Turan), Zeliha Güney (Özlem), Saliha İplikçi (Öykü), Levent Beceren (Yavuz), Başay Okay (Hatice), Ozan Öğüt (Cenk), Koray Şahinbaş (İbrahim), Sinem Öçalır (Hacer) paylaşıyor.

1 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında süren çekimler İstanbul ile İznik’te İhsaniye ve Sansarak Köyleri’ndeki değişik mekanlarda gerçekleşti.

“Musallat 2: Lanet” sinema filminde kullanılan plastik makyaj ve digital efektlerle, Türk sineması adına da birçok ilke imza atılacak. Görsel efektler Unc Film Mehmet Çetin, Plastik makyaj (Emir Özer) ve Sanat Yönetmenliği(Aslı Akıncı) ise Dükkan-ül Hayal şirketi tarafından uygulanıyor… Dağıtımı Özen Film tarafından yapılacak filmin görüntü yönetmenliğini ise Türksoy Gölebeyi üstlendi.

Hayranlarının şimdiden merakla beklediği filmin vizyon tarihi 2 Aralık 2011…

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları