loading
close
SON DAKİKALAR

Bu lige renk katacağız

Bu lige renk katacağız
Tarih: 12.02.2012 - 16:52
Kategori: Spor

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sonuçtan çok oynayacakları futbolun önemli olduğunu söyledi

Şampiyonlar Ligi’nde bugün Inter ile oynayacakları maçı yorumlayan Trabzonspor Teknik Direktör Şenol Güneş, “Kafamızda bir skor yok. Sonuçtan çok oynayacağımız futbol önemli. Kazansak da kaybetsek de yarış devam edecek. Bu bizim için önemli bir test olacak” dedi.
Maçın oynanacağı statta bordo-mavili takımın yaptığı son antrenman öncesi Türk ve İtalyan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şenol Güneş, şöyle konuştu: “Rakibin kendi liginde kötü günler geçiriyor olması maç için ölçü değil. Biz de iyi bir başlangıç yapamadık. Öncelikle iki ülke arasında dostluğu pekiştirecek bir mücadele olsun istiyorum. Rakibimizle ortak özelliğimiz yeni bir kadro ile yeni sınavlara başlamamız. Trabzonspor’un amacı ilk kez katıldığı bu lige renk katmaktır. Burak ve Adrian’ın cezalı olması ve Volkan’ın yokluğu elbette önemli. Ancak elimizde 30 kişilik bir kadro var. 28 yıl önce futbolcu olarak çıktığım Inter karşısında şimdi teknik direktör olarak görev yapmam futbolun güzelliğidir”
Basın toplantısına katılan Tolga ise, “Buraya turist olarak tatile gelmedik.  ” derken Zakora,” Zor bir maç olacağını biliyoruz. Ancak sürpriz yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE İLK MAÇ, İLK HEYECAN
88. randevu
Trabzonspor, Inter karşılaşmasıyla Avrupa kupalarındaki 88. randevusuna çıkacak. Bordo-mavililer, bugüne kadar oynadıkları 87 maçta, 32 galibiyet, 20 beraberlik ve 35 yenilgi aldı. Karadeniz ekibi, söz konusu karşılaşmalarda 118 gol atarken, kalesinde 129 gol gördü.
 

 

Yabancı ağırlıklı kadro
Inter maçının hazırlıklarını dün akşam yaptığı antrenmanla tamamlayan Trabzonspor'da iki önemli oyuncusu Burak Yılmaz ve Adrian'dan yararlanamayacak olan Teknik Direktör Şenol Güneş, kalabalık bir orta saha ile rakibini durdurmayı amaçlıyor. Savunmada yeni transfer Marek Cech'i görevlendirecek olan Güneş, Tolga, Giray, Serkan ve Halil'in dışındaki tüm tercihlerini yine yabancı isimlerden kullanacak.
Bu arada Başkan Sadri Şener, gruplara iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Şener, "Inter’in diğer takımlara oranla biraz daha üstünlüğü var. Ama yine de kolay maç asla yok” dedi.

 

Gasperini temkinli
Inter Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, bordo-mavili takım karşısında kazanmaya odaklı bir maç oynayacaklarını söyledi.
İtalyan ekibin çalıştırıcısı, Trabzonspor’un maçlarını izlediklerini belirterek, "İyi ve güçlü bir takım olduklarını düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi’nde yarışmaya hak kazanan hangi takım olursa olsun bir seviyenin üstüne çıkmış bir takımdır. Kendine özgü savunma ve atak teknikleri olan bir takımla oynayacağız" dedi.

 

Davetsiz misafir
İspanyollar, Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'nde pek başarılı olamayacağını iddia etti. Marca ve Ekonomist gazeteleri, Devler Ligi'nin başlaması üzerine bir haber yorum yayınlarken, son dakikada Fenerbahçe'nin yerine alınan Trabzonspor'un kadrosunun bu organizasyon için yeterli olmadığı görüşünü savundular. Ekonomist gazetesi, "Trabzonspor ne yapar?" başlıklı yazısında  Karadeniz ekibinin, ileriye gitmesinin mucize olacağını kaydetti. Marca gazetesi de, "Şampiyonlar Ligi'ndeki davetsiz misafir" başlıklı yazısında Fenerbahçe aleyhine açılan davaların bu kulübün önünü açtığını belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları