loading
close
SON DAKİKALAR

'Bu Mezar Açılmış'

'Bu Mezar Açılmış'
Tarih: 21.02.2012 - 14:16
Kategori: Gündem

Faili meçhul soruşturması kapsamında öldürüldüğü iddia edilen albay özden'in eşi eşi Tomris Özden, mezarın açıldığını iddia etti

Faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında Mardin eski Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in mezarı bugün açılacak. Savcı beklenirken kabri ziyaret eden Özden'in eşi Tomris Özden mezarın açıldığını iddia etti. Tomris Özden, açıldığını öne sürdüğü mezarın mermerlerini sökerek yere indirdi.

Arkadaşlar Bu Mezar Açılmış

Sabah saatlerinde Edirnekapı şehitliğine gelen Özden'in eşi Tomris Özden, eşinin mezarına çiçek bırakıp dua etti. Daha sonra mezarı inceleyen Özden, basın mensuplarına dönerek, "Arkadaşlar! bu mezar açılmış" dedi. Mezarın üzerindeki mermer taşlarının arasının açıldığını belirten Özden, "Ben buraya sürekli geliyorum. Bu taşlar aralıklı" şeklinde konuştu. Taşları eliyle kaldıran Özden, kafasını karıştığını ifade etti.

Faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten Diyarbakır Başsavcılığı'nın talimatıyla Mardin eski Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in kabrinin açılmasına karar verilmişti. Kötü hava koşulları nedeniyle yaklaşık 2 haftadır ertelenen mezar açma işlemi bugün yapılacak.

Savcının gelmesi beklenirken kabri ziyaret Özden'in eşi Tomris Özden mezarın açıldığını iddia etti. Diğer mezarların mermer bölümlerinde herhangi bir oynama olmadığını söyleyen Özden, eşinin mezarındaki mermer bölümleri çekerek, aşağıya indirdi. Tomris Özden, daha sonra yakınları tarafından mezardan uzaklaştırıldı. Özden'in avukatı "Herhangi bir kimseyi suçlamak istemiyoruz. Ama mezarda bir terslik olduğu da ortada. Yetkilikerin bu konuya bir an önce net bir cevap vermesini bekliyoruz" dedi.

1995'te Öldürülmüştü

Albay Rıdvan Özden'in, 14 Ağustos 1995'te Mardin'in Savur İlçesi Ormancık Köyü kırsalında açılan ateş sonucu iki korumasıyla birlikte şehit olduğu açıklanmıştı. Özden'in ölümü, o tarihteki kayıtlara 'PKK ile girilen çatışmada şehit düştü' şeklinde geçmişti. Faili meçhul cinayetler kapsamında Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'nca yürütülen soruşturma dosyası, geçtiğimiz ocak ayında İstanbul Özel Yetkili Savcılığı'na yollanmıştı.

Eşinin ölümünü şüpheli bulan Tomris Özden araştırılmasını istemişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları