loading
close
SON DAKİKALAR

Bu Olimpiyat dünyada tek

Bu Olimpiyat dünyada tek
Tarih: 11.02.2012 - 19:51
Kategori: Eğitim

Fatih Üniversitesi AFAK Kulübü ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nın bu yıl 4.'sü yapılıyor.

4. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı başladı

Sosyal medyanın işlevinden sınav kaygısına, bedelli askerlikten televizyon dizilerine kadar ülke ve dünya gündemini meşgul eden birçok konu lise öğrencilerinin bakış açısı ile masaya yatırılıyor. Öğrencilerin çeşitli çözüm önerileri sunduğu Olimpiyat'ta farklı üniversitelerden jüri üyeleri bulunuyor.

Olimpiyatın temel amacı, lise seviyesindeki genç zihinlerin günümüzde ulusal ve küresel ölçekte yaşanan problemlere sosyal bir bakış açısıyla çözüm üretmelerini teşvik etmek.

Bu sayede öğrencilerin sosyal bilimlere olan ilgisinin artması, soysal bilimler alanındaki bölümleri tercih oranlarının yükselmesi, toplumun tamamını kuşatan içerikleri ile sosyal bilimlerin toplumsal sorunlara daha gerçekçi ve etkili çözümler üretebilecek hâle gelmesi de hedefleniyor.

Ülkemizin Sosyal Bilimcilere ihtiyacı var

AFAK Kulübü USOBO Masası Başkanı A. Melek Çolak, bireysel ve toplumsal
sorunların sosyal bilimler alanında elde edilen başarılarla çözüleceği
düşüncesinden yola çıktıklarını belirtti.

Çolak, "Ülkemizin aydınlık geleceği fen bilimleri kadar sosyal bilimlerin de aynı ölçüde değer görmesi ile sağlanabilir. Belki de bugün ülkemizin bu kadar sorun yaşamasının temelinde sosyal bilimlerin gelişmemesi vardır. Bunun yanı sıra, lise öğrencileriyle akademisyenlerin akademik disiplinler çerçevesinde iletişim kurması ve daha lise düzeyindeyken sosyal bilimlere ait sorunların öğrencilerin hayatında yer etmesi en önemli gayelerimizden biridir" açıklamasını yaptı.

Danışman öğretmenler de ödüllendiriliyor

USOBO; Proje, Forum ve Metin Analizi kategorilerinde liseli öğrencilerinin projelerini değerlendiriyor. Her kategoride Birincilere 1000 TL, Danışman Öğretmenlere 600 TL, İkincilere 750 TL, Danışman Öğretmenlere 400 TL, Üçüncülere 500 TL, Danışman Öğretmenlere 250 TL veriliyor. Ayrıca, ön elemeyi geçerek yarı final ve finale katılan öğrencilerin % 10'una altın, madalya, % 20'sine gümüş madalya, % 30'una bronz madalya verilecek.

Son başvuru tarihi 9 Mart 2012 Cuma, yarı final ve final müsabakaları 5-6 Mayıs 2012'de yapılacak. Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsünde yapılacak Olimpiyat hakkında detaylı bilgilere  www.usobo.org adresinden ulaşılabiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları