loading
close
SON DAKİKALAR

Bu oyuna 3 puan sevindirici

Bu oyuna 3 puan sevindirici
Tarih: 12.02.2012 - 18:11
Kategori: Spor

Aykut Kocaman, Orduspor galibiyetinden sonra konuştu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Orduspor'u 1-0 yendikleri maçta, takımının standardın altında kaldığını, bu nedenle 3 puanın son derece sevindirici olduğunu söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Kocaman, ilk maçların her zaman çok tehlikeli geçtiğini belirtti.

Orduspor'u tebrik eden Kocaman, iki ekibin birbirine benzer oyuncuları kadrosunda barındırdığını dile getirerek, özetle şu değerlendirmeyi yaptı:

''Son 3 haftalık periyodu sahamızda maç oynayamamanın sıkıntısıyla geçirdik. Sahamız bozulmasın diye. Ancak bu da işe yaramadı. Bozuk bir sahada oynadık. Maçsızlık aleyhimize oldu, o ritmi yakalayamadı oyuncularımız. Ayakları şişti. Atletik yeteneklerini oyuna sunamadılar. Bizim için en büyük avantajlarımızdan birisi olan sahamız, topu kullanamayacak yapıdaydı. Böyle bir maçta, bu kadar dirençli bir rakipten, standardımızın altında kaldığımız oyundan sonra 3 puan son derece sevindirici.''

Yeni transferlerin son derece iyi olduğunu vurgulayan Kocaman, bugün ortaya koydukları mücadeleyle daha iyi olacaklarının görüntüsünü ortaya koyduklarını belirterek, ''Kişisel olarak değerlendirmenin ötesinde maç ritmini yakaladığımız zaman bu oyuncuların takıma katkısı fazla olacaktır. Net görünüyor. Bence yeterlilikleri son derece iyi, takıma bir şeyler vermek için çalışan oyuncular. Daha iyi olacaklarını düşünüyorum'' diye konuştu.

Taraftarların kendilerine verdiği desteğin kelimelerle ifade edilemeyeceğine değinen Kocaman, stat ve çevresinin çok büyük olmasına rağmen taraftarların sesinin stat içine ulaştığını ifade ederek, ''Yapabileceklerini son raddesine kadar yapma isteğiyle dolu olduklarını gösteriyorlar. Dilimize yapışmış şeylerden birisidir, 'Büyük taraftar' sözü. Ancak Fenerbahçe taraftarının kulübüne ve takımına olan bu tutkunluğu kelimelerle ifade edilecek gibi değil. Sorumluluklar da yüklüyor bu. Umarım mahcup olmayız'' diye konuştu.

Kocaman, 11 gün içinde arka arkaya 4 önemli maç yapacaklarını hatırlatarak, ''Döneme uygun olduğunu düşündüğüm bir sıkıntı var. Umarım ilerleyen haftalarda bu telafi edilir'' dedi.

Seyircisiz ve psikolojik yükün ağır olduğu ortamda oyunun güzelliğinin ötesinde, bu süreci kazanarak geçirmek istediklerini belirten Kocaman, ''Gidişatın genel oyunumuza doğru hızla gerçekleşeceğini tahmin ediyorum'' ifadesini kullandı.

Kocaman, sakatlıkları bulunan futbolcuların son durumuyla ilgili olarak ancak yarın takım doktoru ile görüştükten sonra bilgi sahibi olacağını bildirerek, Gaziantepspor maçı için umutlu olduğunu söyleyemeyeceğini kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları