loading
close
SON DAKİKALAR

Bu Ucubelere Kim Dur Diyecek

Bu Ucubelere Kim Dur Diyecek
Tarih: 12.02.2012 - 21:02
Kategori: Özel Haberler

CHP’li İBB Meclis Üyesi Ediz Zeyrek, Zeytinburnu'nda yükselen İstanbul'un tarihi siluetini bozan üç gökdelenin durdurulması için önergesini İBB Meclis Başkanlığına sundu

CHP’li İBB Meclis Üyesi Ediz Zeyrek, kimsenin kamuoyuna sunamadığı, halkı bilgilendirmekten ve meclise sunmaktan korktuğu yazılı soru önergesini meclis başkanlığına sundu.

Zeytinburnu’nda yükselen ucubelere kim dur diyecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin 2011 yılı Eylül ayı toplantılarının 14 Eylül çarşamba günkü birleşimi gerçekleşti. Hazırladığı önergeyi Meclis Başkanlığına kendisi okuyarak sunan CHP İBB Meclis Üyesi Ediz Zeyrek, Zeytinburnu’nda tarihi surlarının yakınında yapılan ve kentin birçok açıdan tarihi siluetini bozan üç gökdelen ile ilgili İBB Meclis Başkanlığına Başkan Kadir Topbaş’ın cevaplanması isteği ile yazılı önerge sundu.

“Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınmıyor, Kültür ve Turizm Bakanlığı Belediyelere “Durdurun” talimatını veriyor ama inşaatların hızla yükseliyor”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin sorumluluğunda yapılan inşaatlarla ilgili Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınmadığını, İstanbul’un 4 Numaralı Koruma Bölge Kurulu Raportörlerinin, “İnşaatın İstanbul’un Marmara siluet kapsamında olduğunu ve yarımadanın siluetini olumsuz yönde etkilediğini” tespit ettiğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Belediyelere “Durdurun” talimatını verdiğini ama inşaatların hızla yükseldiğini sözlerine ekleyen söyleyen CHP’li Zeyrek önergesinde şunlara değindi;

“Bu ucubelerin yapımına kim izin verdi veya göz yumdu? Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda ne düşünüyor?”

Topkapı Sarayını ve İstanbul’un tarihi dokusunu mahveden gökdelenlerin yapımına nasıl bir anlayış izin verdi? Ya da nasıl bir belediyeciliktir ki ruhsat aşamasını inşaat aşamasına, koruma kurulu görüşü olmadan yapılmasına, bırakın İstanbul halkının gözü önünde yükselmesine tüm dünyanın gözü önünde yükselmesine bu tarihimizi yok etmesine hangi anlayış izin verdi? Bu ucubelerin yapımına kim izin verdi veya göz yumdu? Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda ne düşünüyor?” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları