loading
close
SON DAKİKALAR

BÜKAK'tan kadın etkinlikleri

BÜKAK'tan kadın etkinlikleri
Tarih: 12.02.2012 - 09:51
Kategori: Kültür & Sanat

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK), '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası' kapsamında belgesel ve film gösterimi, söyleşi ve panel etkinlikleri düzenleyecek.

Etkinlikler bugün B.Ü. Natuk Birkan Binası İbrahim Bodur Salonu’nda saat 17.30’da "Annem Barış İstiyor" (Aziz Çapkurt, 2011, 52') belgesel gösteriminden sonra “Barış Anneleri'yle Söyleşi” ile devam edecek.

Barış annelerinin 90’lı yılların faili meçhullerle dolu şiddet ortamında başlayıp bugün faili belli şiddet olaylarına karşı hala devam eden mücadeleleri dinlenecek.

Yarın ise, B.Ü. Kilyos Kampüsü Mavi Salon saat 19.00’da “The Rules of Attraction” filminin gösterimi var. Gösterimden sonra saat 21.00’de "Cinsellikte Özgür Müyüz?" başlıklı bir söyleşi gerçekleşecek.

Merkezine Wall Street’te çalışan Patrick Bateman’in kardeşi uyuşturucu satıcısı Sean Bateman’i koyan film, üniversite kampüsü içinde yaşanan tüketim ilişkileri ve cinselliği anlatan bir kolej filmi.
 
1 Aralık Perşembe günü de, B.Ü. Güney Kampüsü Demir Demirgil Salonu’nda "Şiddet ve Savaş Ortamında Kadın Dayanışması" paneli var. 

Av. Eren Keskin (Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu), Av. Yasemin Öz (Amargi Kadın Akademisi ve KAOS GL üyesi), Burçin Belge'nin  (Gazeteci) katılacağı saat 18.00’deki  panelde Türkiye'deki mevcut devlet kurumlarının, hukuk sisteminin ve ana akım medyanın kadına yönelik şiddeti, savaşı ve öldürmeyi normalleştiren, failleri koruyan pratikleri ve kadınların bu alanlardaki mücadeleleri ele alınacak.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları