loading
close
SON DAKİKALAR

Buket Uzuner’e de sansür!

Buket Uzuner’e de sansür!
Tarih: 26.05.2012 - 10:14
Kategori: Medya

Daha önce Agos gazetesi ve Can Dündar’ın internet siteleri, şimdi de Buket Uzuner'in sitesi yasaklandı...

Daha önce Agos gazetesi ve Can Dündar’ın internet sitelerine girişi engelleyen Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de edebiyatçı Buket Uzuner’in sitesini yasakladı.

Agos gazetesi ve Can Dündar’ın internet sitelerine okul bilgisayarından girişi yasaklayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın şimdi de edebiyatçı Buket Uzuner’in sitesine girişi yasakladığı anlaşıldı. Kitapları okullarda ders olarak okutulan, üniversitelere tez konusu olan Buket Uzuner’in sitesine herhangi bir okuldan girilmeye çalışıldığında, “Bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı , Milli Eğitim Bakanlığı isteğiyle, Türk Telekom AŞ tarafından engellenmiştir” yazısıyla karşılaşılıyor.

Buket Uzuner’in Türkçe ve İngilizce yayın yapan internet sitesinde edebi yazıları, kitap tanıtımları ve gezi yazıları yayınlanıyor. Sitesine erişim yasağı konmasına şaşırdığını söyleyen Buket Uzuner şöyle konuştu, “Yapılan yanlış ve sansürcü bir anlayıştır. Her şeyden önce erişim yasağı bir sansürdür. Seçilmiş bir hükümet neyi neden yaptığını, seçenlere açıklamak durumundadır. Siteler neye göre yasaklanıyor, bir kriteri ve açıklaması var mı, olabilir mi?Ben bir vatandaş, okur, anne ve yazar Buket Uzuner olarak bu yasakla ilgili bir açıklama ve sitemin tüm öğrencilere yeniden açılmasını bekliyorum. Sitemde neyi sakıncalı bulduklarını bilmiyorum. Türkiye’ye ve dünyaya at gözlükleriyle bakmayan, olumlu gelişmeleri inkar etmeyen bir demokrat olarak yazarların seslerini engellemeye çalışmak bana daima çok tehlikeli şeyler düşündürür. Sansür, otoritenin kullandığı demokratik olmayan bir yoldur ve bumerang gibidir. “

‘Kişisel siteler yasaklı’

MEB, daha önce filtrenin Türk Telekom tarafından hazırlandığını söylemiş, Türk Telekom ise bakanlığın “kişisel sitelerin tümüne erişim engeli” istediğini açıklamıştı. MEB yetkilileri Vatan'a“Sitelerin sınıflandırıldığı gruplar var. Kişisel siteler de bu gruplar arasında olunca bizim kararımız dışında yasaklanıyor. Hangi sitelerin hangi gruba girdiğine kurul karar veriyor. Ancak kişisel siteler ne yayınlandığı bilinmediği ve içeriği yanlış olacak şeyler bulunabildiği için kurul tarafından yasaklanıyor” dedi.

Vatan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları