loading
close
SON DAKİKALAR

Bülent Arınç bedelli konusunda son noktayı koydu

Bülent Arınç bedelli konusunda son noktayı koydu
Tarih: 12.02.2012 - 18:17
Kategori: Siyaset

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının gündemdeki Bedelli Askerlik konusunu sorması üzerine, konunun istismar edildiğini söyleyen Arınç, muhalefet partilerinin tekliflerini meclise verebileceklerini ancak hükümetin gündeminde bu konunun bulunmadığını söyledi.

Arınç'ın konu hakkındaki açıklamaları şu şekilde: "Bahsettiğiniz partiler daha önce bedelliye karşı çıkmışlardı. Daha önce "şehit verirken zengin çocukları askerliğe gitmeyecek mi" diyen bu partiler şimdi bedelli askerlik teklifi veriyor. 

O zaman dürüst ve samimi bir soruyu sormak lazım, sizin asıl amacınız bugünkü TSK'daki asker sayısını çok fazla buluyor ve askerliği mecburi olmaktan çıkaracak bir düzenleme mi istiyorsunuz?

Sayın Devlet Bahçeli'nin bugünkü açıklamalarını önemsiyorum. Geçmişten farklıdır ama hassiyetlere vurgu yapıyor.

Kanun teklifi vermek siyasi partilerin yasal hakkıdır. Her iki parti ayrı ayrı hatta her iki parti birleşerek de bu tekliflerinin kesinleşmesi için çaba harcayabilirler. 

Ancak hükümetten bekleniyorsa bu; hükümet neyi ne zaman yapacağını çok iyi bilir. Kamuoyunda bunun çok fazla tartışılmasına izin vermeden gerçekleştirir. Ama hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik yok."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları