loading
close
SON DAKİKALAR

Buluşmayı erkene aldılar

Buluşmayı erkene aldılar
Tarih: 11.02.2012 - 23:22
Kategori: Kültür & Sanat

Bu yıl yeni sezonunu kasım başı yerine 25 Ekim’de açacak olan İş Sanat, Martha Graham Dans Topluluğu’ndan tenor saksafonun 82 yaşındaki ismi Sonny Rollins’e, Paco De Lucia’dan Arif Sağ’a, tam bir yıldız geçidi yapacak

25 Ekim’de yeni sezonunu açacak olan İş Sanat,  klasikten caza, danstan çocuk etkinliklerine, şiir dinletilerinden dünya müziğine günümüzün önemli sanatçılarını ve Türkiye’ye ilk kez konuk olacak ünlü yıldızları bir araya getirecek. 49 etkinliğin yer alacağı İş Sanat’ın yeni sezonu 25 Ekim’de Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ile başlayacak. Orkestranın daimi şefi Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO, ünü Türkiye sınırlarını aşan ve yakın zamanda Seattle Senfoni Orkestrası baş çellistliği görevini üstlenen Efe Baltacıgil’e eşlik edecek.

ÇOK ÖZEL PROJELER
İş Sanat Yönetmeni Meriç Soylu, “Bu yıl sezonumuzu kasım başı yerine ekim sonunda açıyoruz. Bu sezonda yine ülkemizin önde gelen sanatçılarını ve dünya yıldızlarını ağırlayacağız ve programımızda İş Sanat için özel oluşturulmuş projelere yer vereceğiz” dedi.
İş Sanat’ta klasik müzik alanında, önemli şeflerden Valery Gergiev yönetiminde gelecek olan Mariinsky Tiyatrosu Senfoni Orkestrası’nın yanı sıra Moskova Virtüözleri, Academy of St Martin in the Fields gibi birçok ünlü oda orkestrası, piyanist Andrei Gavrilov’dan çellist Mischa Maisky’ye kemancı Guiliano Carmignola’ya birçok ünlü sanatçıya eşlik edecek. Diğer bir ünlü çellist Sol Gabetta ve kardeşi Andrés Gabetta’nın barok topluluğu Capella Gabetta da İş Sanat’ın konukları arasında.

Dansın PIcasso’su
Dünyaca ünlü Martha Graham Dans Topluluğu da İş Sanat’ın heyecan verici konuklarından biri.  Martha Graham’in 1926 yılında kurduğu topluluk, Amerika’nın en eski ve köklü dans topluluğu olma özelliğini taşıyor. Dansa getirdiği yenilikler ve büyük etkilerinden dolayı ‘dansın Picasso’su’ olarak anılan Graham, modern dansın hareket terminolojisini genişletmesiyle de tanınıyor. İş Sanat, bu sezon da caz konserlerini sürdürüyor. İki Grammy ödüllü,ABD Başkanı Barrack Obama tarafından “Medal of Arts”a layık görülmüş tenor saksafonun 82 yaşındaki ismi Sonny Rollins,  Brad Mehldau, Gonzalo Rubalcaba, WDR Köln.Radyosu Big Band sezonun konukları arasında.

 

Biletler satışta
İş Sanat yeni sezonunda özel bir projeye de imza atacak. Dünyaca ünlü Amerikalı caz ve dünya müziği gitaristi Al Di Meola, Zülfü Livaneli’nin 40. sanat yılı dolayısıyla vereceği konserinde kendine özgü aranjmanlarıyla Livaneli’nin en sevilen bestelerini seslendirecek. Mor ve ÖtesiMFÖ, Arif Sağ ile Erdal Erzincan ve Tolga Sağ, Aşkın Nur Yengi veŞevval Sam da İş Sanat için özel olarak hazırladıkları projelerle programda yer alacaklar. İş Sanat’ın ekim-kasım ayı etkinlikleri ve “Klasik, Caz, Dans” broşüründe yer alan toplam 21 etkinliğin biletleri bugün satışa çıkıyor.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları