loading
close
SON DAKİKALAR

‘Bunlar Bırakıp Kaçardı’

‘Bunlar Bırakıp Kaçardı’
Tarih: 02.03.2012 - 11:15
Kategori: Siyaset

Milli Görüş’ün önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk’ten AKP’ye sert eleştiriler

Kapatılan Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde Necmettin Erbakan’dan sonra hep ikinci adam olan Oğuzhan Asiltürk, Merve Kavakçı konusunda AKP’lileri suçlayarak “Kavakçı’yı yemin etmesi için genel kurul salonuna Erbakan ve benim bilgim dışında daha sonra AKP’yi kuracak olan isimler getirdi” dedi.

Asiltürk, gazeteci Ömer Şahin’in Kanal a’daki programında AKP’lilere yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. Asiltürk, REFAHYOL’un 28 Şubat’taki tavrı ile AKP’nin 27 Nisan bildirisine karşı tavrını karşılaştırırken “Bu iktidar o zaman olsaydı bırakıp kaçardı. Öyle yağma mı var? AKP’yi iktidara getiren ABD ve dünya siyonizmdir. Basın, haber ajansları ellerinde. ABD bütün desteğini askerden çekmiş. Bu şartlar altında kabadayılık çok kolay. O zaman ‘Gerekirse silah kullanırız’ diyor, ne yapacaksınız? Allah’a sığınmaktan başka bir şey yapamazsınız. Siz sertleşirseniz, tabanınız sertleşir. O zaman istenmeyen olaylar olur” dedi. Asiltürk, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın Erbakan ile iyi anlaştığını, kuvvet komutanlarına, “Niçin onunla uğraşıyorsunuz, ben çok iyi anlaşıyorum” dediğini öne sürdü.

Kavakçı’yı onlar getirdi

Asiltürk, Merve Kavakçı’nın yemin için genel kurul salonuna girmesinin Erbakan ve kendisinin bilgisi dışında olduğunu söyledi. Kavakçı’yı daha sonra AKP’yi kuracak olan isimlerin salona getirdiğini kaydeden Asiltürk, “Meclis’i yöneten Septioğlu ile anlaşmıştık. Kendisi, ‘Başörtülü birinin yeminini engelletmem. Sizden isteğim tenha bir zamanda getirin’ dedi. Bizim arkadaşlara bunu söyledik. Hatta tahrik olmasınlar diye ben salona bile girmedim. Bir de baktık ki Merve Hanım salona girmiş, nasıl girmiş bilmiyorum. Ne Hoca’yı ne beni dinlemediler” diye konuştu.

‘Ergenekon ABD işi’

“Ergenekon operasyonunun ABD’nin İran’a saldırısına karşı çıkan 7 generalin tasfiyesi için yapıldığını” belirten Asiltürk, toprak altından çıkan lav silahı ve mühimmatın da ABD tarafından bulunduğunu söyledi. Asiltürk, “Dağ başına ihbar geliyor, kazılarda lav silahları bulunuyor. MİT, Emniyet biliyor da haber mi vermedi?” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları