loading
close
SON DAKİKALAR

'Burada Müzik Var' sahnesi 7 Ekim'de Fazıl Say’ı ağırlayacak

'Burada Müzik Var' sahnesi 7 Ekim'de Fazıl Say’ı ağırlayacak
Tarih: 03.10.2018 - 13:17
Kategori: Kültür & Sanat

Bu yıl ilk kez düzenlenen Burada Müzik Var Festivali, kapanış konserinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ı ağırlayacak.

7 Ekim Pazar günü Moda Kayıkhane’de gerçekleşecek gecede Fazıl Say'ın Türk edebiyatının unutulmaz şairlerinin şiirlerini besteleyerek yaptığı şarkı albümlerinden “İlk Şarkılar” ve “Güz Şarkıları” festival sahnesinde izleyici ile buluşacak.

Gecenin ilk bölümü olan İlk Şarkılar’da Fazıl Say’ın piyanodaki cesur ve özgün yorumuna, solist Serenad Bağcan’ın güçlü sesi eşlik edecek. İlk Şarkılar’da Nâzım Hikmet, Ömer Hayyam, Edip Cansever, Turgut Uyar, Can Yücel, Orhan Veli, Cemal Süreya, Metin Altıok gibi önemli şairlerinin şiirleri, Fazıl Say besteleri ile sahnede hayat bulacak.

Gecenin ikinci yarısında ise; Doğu-Batı sentezi, Türk musikisi, caz, kabare müziği, nostaljik melodileri ve herkes için akılda kalıcı sözleri ile her biri farklı stilde ve farklı konularda olan Güz Şarkıları izleyici ile buluşacak. Güz Şarkıları'nda muazzam yaratıcı bir yorumcu olan Ece Dağıstan piyanoya hayat verirken, solist Güvenç Dağüstün solist olarak yer alıyor. Orkestrada ise Volkan Hürsever (kontrbas) , Ediz Hafızoğlu (davul), Gürtuğ Gök (saksafon), Derya Türkan (kemençe) gibi usta isimler var.

Konser biletleri online olarak www.biletix.com adresinden ya da etkinlik günü kapı gişesinden temin edilebilecek.


 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları