loading
close
SON DAKİKALAR

Burak gözünü rekora dikti

Burak gözünü rekora dikti
Tarih: 11.02.2012 - 18:17
Kategori: Spor

Bu sezon 25'inci gole ulaşan Burak Yılmaz, attığı 31 golle, "Trabzonspor'un en golcü futbolcusu" unvanına sahip Fatih Tekke'ye de iyice yaklaştı

Trabzonspor, ligde deplasmanda Ankaragücü’nü 4-0 mağlup ederken Burak’da gölcülüğünü devam ettirdi. Ankara deplasmanında attığı 2 golle ligin 9 takımından daha fazla fileleri sarsan Burak’ın 2005 sezonunda bordo-mavili forma altında attığı 31 golle, Trabzonspor tarihinin, "En golcü futbolcusu" unvanını elinde bulunduran Fatih Tekke’yi geçmesine 7 gol kaldı.

Burak, şimdiden Trabzonspor’un diğer gol krallarından Necmi Perekli’yi geride bıraktı, Şota’yla aynı gol rakamına ulaştı. 

Bu arada bordo-mavili taraftarlar, Burak’ın Fatih Tekke’ye ait rekoru kıracağına fazlasıyla inandıklarını söylediler. Taraftarlar, Burak’ın asıl hedefinin 1987-1988 sezonunda attığı 39 golle lig tarihinin en golcü ismi olan Tanju Çolak’ı yakalaması olduğunu belirttiler.

Trabzonspor’un play off’a kaldığı takdirde atacağı gollerin de gol krallığı yarışında sayılacak olması nedeniyle Burak’ın Tanju Çolak’ın rekoruna yaklaşabileceği öne sürüldü.

Burak ise kesinlikle kendisine bir gol hedefi koymadığını yineleyerek, "Önemli olan benim kaç gol atmam değil, takımın kazanması" dedi.

Ligde geride kalan 23 haftada Trabzonspor’un kafa golü atmadığı dikkati çekti. Teknhik direktör Şenol Güneş, bu yöndeki sorulara, "Futbolcularımız kafalarını kullanıp ayaklarıyla atıyorlar" diyerek esprili bir şekilde cevap veriyor.

Trabzonspor, bu sezon oyun sistemi anlamında daha çok ceza sahası içerisine girip gol arıyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları