loading
close
SON DAKİKALAR

Burcu Çetinkaya evlendi

Burcu Çetinkaya evlendi
Tarih: 28.09.2015 - 11:25
Kategori: Kadın

Burcu Çetinkaya, aşkı geçen yıl yerleştiği Şanlıurfa’da buldu. Ünlü rallicinin, haziran seçimlerinde Şanlıurfa’dan bağımsız milletvekili adayı olan Fatih Mehmet Bucak’la evlendiği ortaya çıktı.

Burcu Çetinkaya, aşkı geçen yıl yerleştiği Şanlıurfa’da buldu. Ünlü rallicinin, haziran seçimlerinde Şanlıurfa’dan bağımsız milletvekili adayı olan Fatih Mehmet Bucak’la evlendiği ortaya çıktı.

Mehmet Fatih Bucak, Adalet Partisi’nde milletvekilliği yapan Mehmet Celal Bucak’ın oğlu. 1968, Siverek doğumlu olan Bucak, ekonomist ve aynı zamanda Urfa’nın önde gelen işadamlarından biri. Geçmişte iki dönem Şanlıurfa’yı TBMM’de temsil eden babasının izinden giden Mehmet Fatih Bucak, haziran seçimlerinde Şanlıurfa’dan bağımsız milletvekili adayı olmuştu. Seçimler öncesinde Türkiye gazetesi için milletvekili adaylarıyla görüşen Burcu Çetinkaya, Mehmet Fatih Bucak’la da röportaj yapmıştı. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarışan Burcu Çetinkaya, bayanlar kategorisinde lider durumda.

GİZLİ GİZLİ NAMAZ KILIYORDUM

Tesettüre girerek dikkatleri üzerine çeken milli rallici Burcu Çetinkaya, yaşam tarzında değişiklik yaparak namaza başladığında çok farklı eleştirilere maruz kaldığını söyledi. Çetinkaya, “Gizli gizli namaz kılıyordum. Sonra farz ibadetlerin gizlenmemesi gerektiğini öğrendim. Bu seferde samimiyetim sorgulanmaya başladı.” dedi.

Ünlü rallici Burcu Çetinkaya, neden tesettüre girdiğini ve içinde yaşadığı manevi değişimi Habertürk TV’de Balçiçek İlter’e anlattı. Çetinkaya, hayatında istediği birçok şeye sahip olmasına rağmen mutsuzluk yaşadığı için bir arayış içinde olduğunu ifade ederek “Ben kapanma kararını kendi manevi yolculuğum nedeniyle aldım. Çünkü insan maneviyattan eksik olmasının zararlarını görebiliyor. Gece geziyordum ama 'Ah ne güzel eylendim' diyemiyordum. Kazanıyorum ama yine çok mutsuzum. Bir şey eksikti hayatımda. Ne olduğunu bulamıyordum bir türlü.” diye konuştu.

Önceki hayatında içki, sigara ve eğlence olduğunu kaydeden Çetinkaya, yaşadığı huzursuzluktan kurtuluşu hayatındaki köklü değişime borçlu olduğunu belirterek “10 yıl önce sigarayı bıraktım. İçkiyi bırakalı 6-7 yıl oldu. . Namaz kılmaya 3 yıl önce başladım. Gizli gizli namaz kıldığım oldu. Sonra farz ibadetlerin gizlenmemesi gerektiğini öğrendim ama bu seferde samimiyetim sorgulandı. Ama ben hiç kimseyi yargılamıyorum. Çünkü bu benim manevi yolculuğum.” şeklinde konuştu. Çetinkaya, aile hayatında kendisine Kur’an’ı ve namazı anlatan kimse olmadığının altını çizerek “Ben küçükken kimse ‘kızım namaz kıl’ demedi. ‘Kur’an çok önemlidir, oku’ demedi. Bazı şeyleri aileden öğrenmedim.” şeklinde konuştu.

“Sonuçta bir manevi yolculuğunuz oldu. Peki, bu kararı nasıl aldınız?” sorusuna Çetinkaya, şöyle cevap verdi: “Amerika'da tanıştığım bir profesör vardı. Yabancı. Onunla konuşmalarımın çok büyük etkisi oldu. Ama başlangıç mutsuzluğumdu. Bir şeyin sizin hayatınızdaki değişimi getirmesi için bir şeylerin olması gerekiyordu. Benim istediğim aile hayatı o değildi, yaşam bu değildi. Mutsuzdum. Ve bu süreç beni etkiledi”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları