loading
close
SON DAKİKALAR

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; Tam bağımsız yerli ve milli enerji projemiz yerel yönetimler eliyle yapılabilir

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; Tam bağımsız yerli ve milli enerji projemiz yerel yönetimler eliyle yapılabilir
Tarih: 06.03.2022 - 19:39
Kategori: Yerel

CHP'li Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; 'Yanı başımızda çıkan savaş dünyada enerji maliyetlerini arttırıyor bu durum bizim gibi enerjide dışa bağımlı ülkeleri çok zorluyor. Bağımlılığımızı ortadan kaldırmak üretmek çoğaltmak ve kendi kendine yetebilmenin yolu bu olsa gerek.'...

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada yenilenebilir enerji için çağrıda bulundu.

Ali Orkun Ercengiz; "Yerli ve Milli enerji projemiz Yerel Yönetimler eliyle yapılabilir. Nasıl mı?

Madem elektrik dağıtımını özel şirketler yapıyor, geçmişte belediyeler nasıl hava gazı ve elektrik dağıtım işi yaptılarsa, şimdi de elektrik dağıtımını yaparak elde ettikleri kazancı başka hiç bir kaynakta harcanmamak üzere kullanarak hem üst yapıyı yenileyip hem de yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak ülkenizin enerji açığını kapatabilir.

Düşünün; 81 il 922 İlçe ve belde belediyelerin aynı anda fon desteği ile GES, RES ya da diğer enerji yöntemleri ile enerji üretmeye başladığını.

Yatırım maliyeti en geç beş yılda geri döndükten sonra halka sanayiye ve üreticiye ucuz hatta bedava elektrik vererek dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmaz mı?

Yanı başımızda çıkan savaş dünyada enerji maliyetlerini arttırıyor bu durum bizim gibi enerjide dışa bağımlı ülkeleri çok zorluyor.

Bağımlılığımızı ortadan kaldırmak üretmek çoğaltmak ve kendi kendine yetebilmenin yolu bu olsa gerek.

Fosil yakıtlara olan bağımlılığımızı azaltmak zorundayız.

Çöpü,güneş ışınını, rüzgarı ve nicelerini enerjiye dönüştürmek zorundayız.

Bugün başlarsak beş sene sonunda çok önemli bir kazancı ülkemizin kasasında bırakmaz mıyız?" dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları