loading
close
SON DAKİKALAR

Burdur'un kültürel mirası Avrupa ile buluşacak

Burdur'un kültürel mirası Avrupa ile buluşacak
Tarih: 13.02.2012 - 00:13
Kategori: Kültür & Sanat

Burdur'daki Sagalassos antik kentinde sürdürülen kazı çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan eserler, 29 Ekim-17 Haziran 2011 tarihleri arasında Belçika'da sergilenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Belçika, Katolik Leuven Üniversitesi'nden Prof. Marc Waelkens'ın Burdur'un Ağlasun ilçesinde bulunan Sagalassos antik kentinde sürdürdüğü kazı çalışmalarının sonucunda ortaya çıkarılan eserlerin bir sergiyle teşhir edileceği bildirildi.

Açıklamaya göre, sergi 29 Ekim-17 Haziran 2011 tarihleri arasında Belçika Tongeren'deki Galya-Roma Müzesi'nde düzenlenecek.

Burdur Müzesi'nden 238 eserin gösterime sunulacağı sergide, İmparator Hadrian heykel başı ve İmparator Marcus Aurelius heykel başı gibi eserlerin yanı sıra figürinler, sikkeler, kabarmta ve frizler, takılar, çanak ve çömlekler, mızrak uçları gibi değerli eserler de bulunuyor.

Sergide yer alan eserler yenilikçi bir yaklaşımla, görsel-işitsel ögeler kullanılarak sergilenerek Sagalassos kazı çalışmalarının sonucu bu sergi vesilesiyle Avrupa'ya tanıtılmış olacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları