loading
close
SON DAKİKALAR

Burhaniye Belediye Başkanı Deveciler'den ihale iddialarına yanıt; Vakıflar Genel Müdürlüğü ihalesi ile ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendiren yalan, iftira dolu haberle ilgili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde gerekli yasal işlemleri başlattık

Burhaniye Belediye Başkanı Deveciler'den ihale iddialarına yanıt; Vakıflar Genel Müdürlüğü ihalesi ile ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendiren yalan, iftira dolu haberle ilgili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde gerekli yasal işlemleri başlattık
Tarih: 10.04.2021 - 15:34
Kategori: Yerel

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, hakkında yerel bir gazetede çıkan iddialara yanıt verdi.

Burhaniye, Pelitköy'da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün turizme alan açmak için zeytinlik alanın yok edilmesine neden olacak ihalesine tepkiler sürüyor. Bölge halkı sahillerin ranta açılmaması ve zeytinliklerin korunması için çağrı yaptı.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, söz konusu araziye yapılacak olan turizm tesisi için 26 milyon 767 bin 174 TL muhammen bedel belirlendi. 6 Nisan tarihinde ihaleyi alacak firma turizm tesisini 30 yıllığına kiralama hakkı elde edecek. İlk 3 yıl için 3 bin TL olarak belirlenen aylık kira, dördüncü yılda 35 bin TL ve sonraki yıllarda TÜFE oranında artırılacak.

İhaleye katılım olmadı ve ihalenin 21 Nisan 2021 Çarşabma günü yapılacağı duyuruldu. Ayrıca bir yerel gazetede ihale günü 6 Nisan'da Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Devecilerin ihale alanında olduğu iddia edildi.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, hakkında yerel bir gazetede çıkan iddialara ilişkin açıklamada bulundu. 

Ali Kemal Deveciler'in yaptığı "Kamuoyu duyurusu" şöyle: 

"İlçemiz Pelitköy Mahallesi Ilıca Mevkii’nde bulunan ve mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait arsa vasıflı TTA alanı olan parselin, 6 Nisan Salı günü saat 14.00’ da “Yapım Karşılığı Uzun Süreli Kiralama İhalesine” çıkarılmasına ilişkin Zeytin Efe Gazetesi isimli yerel gazetenin 09.04.2021 tarihli sayısında yapılan haberde, gerçeğe aykırı iddialarla ismimin kullanıldığını üzülerek öğrenmiş bulunduğumdan, bu açıklamayı yapma zorunluluğum doğmuştur.

Son günlerde ilçe halkının ve kamuoyunun gündeminde olan söz konusu hassas ihale haberinde, her ne kadar mesnetsiz ve maksatlı olarak ismim geçirilmiş olsa da ihalenin yapıldığı 6 Nisan Salı günü ihale saatine kadar Burhaniye Belediyesi Encümen Toplantısında olduğumu, ihale saati ve sonrasında da canlı yayın kaydından da anlaşılacağı üzere, Burhaniye Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunu yönetmekte olduğumu, maksatlı olarak yapılan yalan ve düzmece haberin hiçbir surette gerçeği yansıtmadığını, yapılan ihalenin Belediyemiz ve şahsımla hiçbir ilgisi olmadığını, Zeytin Efe Gazetesi’nde yer alan ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren yalan ve iftira dolu haber ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını ilçe halkımızın ve tüm kamuoyunun bilgilerine sunarım. Saygılarımla."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları