loading
close
SON DAKİKALAR

Burhaniye Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Süleyman Eruzunlar'ın babası Kadir Eruzunlar hayatını kaybetti

Burhaniye Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Süleyman Eruzunlar'ın babası Kadir Eruzunlar hayatını kaybetti
Tarih: 04.01.2022 - 23:59
Kategori: Yaşam

Burhaniye Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Süleyman Eruzunlar'ın babası Kadir Eruzunlar tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kadir Eruzunlar'ın cenazesi 5 Ocak 2022 Çarşamba günü, Burhaniye Geriş Camiinde kılınacak öğle namazı sonrası, Geri Mezarlığında toprağa verilecek.

www.istanbulgercegi.com ailesi olarak Kadir Erzunlar'a Allahtan Rahmet, ailesine, sevenlerine ve Boşnak camiasına baş sağlığı diliyoruz.

Kadir Eruzunlar Kimdir?

Kadir Eruzunlar İstklal Madalyası Sahibi Boşnak Süleyman Ağanın iki oğlundan biridir.

1868 yılında eski adıyla Yugoslavya şimdiki adıyla Karadağ olan ve bu ülkenin Kolaşin bölgesinde dünyaya gelen Süleyman Eruzunlar oradaki soyismiyle "Martinoviç" 1912 yılında Türkiye'ye göç edip Bursa Karacabeyê beş kardeşi ile yerleşmiş olup, burda bir kardeşinin Yunanlılar tarafından öldürülmesi sonucu Burhaniye'ye göç etmişlerdir.

Burhaniye'de Naile Hanım ile yaptığı evlilikten sonra Ali ve Kadir isimlerinde iki oğlu olmuştur. Bu esnada Burhaniye çevresinde yunan işgalleri başlamıştır. Buna karşı Burhaniye'de ilk karşı koyma örgütü yani Boşnak milis kuvvetini oluşturmuştur ve örgütün adı daha sonra "Kuvayi Milliye" ismini almıştır. Bu mücadelenin sonunda Boşnak Süleyman Ağa istiklal madalyasıyla ödüllendirilmiştir. Bu süreçten sonra oğullarıyla birlikte tarımla uğraşmıştır. küçük oğlu Kadir Eruzunlar daha sonra sebze-meyve ticareti ile uğraşmış olup 2011 yılında Eruzunlar Petrol'ün temellerini atmıştır. Daha sonra çocuklarına bayrağı devretmiştir. Gücünü geçmişten gelen Dürüstlük, Doğruluk, Saygı ve Çalışkanlık temelleri üzerine kuran 3. kuşak temsilcileri Eruzunlar adını daha yukarıya taşımak için var gücüyle çalışmaya devam etmektedir. Yaşadığı şehre bağlı geleceğine güvenen ve inanan bir düşünceyle daha fazla istihdam için daha fazla katma değer üretmek için üretmeye devam etmektedir.

Kadir Eruzunlar 4 Ocak 2022 Salı günü Burhaniye'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları