loading
close
SON DAKİKALAR

Büro emekçileri eşitsizliklere karşı eylemlere başladı

Büro emekçileri eşitsizliklere karşı eylemlere başladı
Tarih: 11.02.2012 - 20:36
Kategori: Sendika

BES üyesi büro emekçileri, “eşit işe eşit ücret” adı altında çıkarılan kanun hükmünde kararnamenin mevcut ücret adaletsizliğini daha da büyüttüğünü belirtti.

BES üyesi büro emekçileri, hükümetin “eşit işe eşit ücret” adı altında çıkardığı kanun hükmünde kararnamenin (KHK) mevcut ücret adaletsizliğini daha da büyüttüğünü belirterek buna izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Büro emekçileri arasındaki adaletsizliklerin giderilmesi talebiyle 22 Şubata kadar her çarşamba eylem yapacaklarını belirten BES üyeleri, taleplerinin karşılanmaması durumunda ise greve gideceklerini dile getirdi.

Konak eski Sümerbank önünde toplanan BES üyesi “Ek ödeme adaletsizliğine son” pankartı ve KHK’yı protesto eden dövizler taşıdı. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, KHK’yı hazırlayanların emekçileri bölerek kamuyu tasfiyeyi amaçladıklarını belirterek, emekçilerin birbirine kırdırılmaya çalışıldığını söyledi.

Sağlam, “Maliye birimlerini bölerek cumhuriyetle yaşıt mal müdürlüklerini, milli emlak müdürlüklerini kapatmak, maliye emekçilerinden kopartmak istiyorlar. İstiyorlar ki uzman ile uzman olmayan birbirine düşsün ve biz emekçilerin birliği bozulsun. Uzman olmayan maliye emekçileri aynı masalarda aynı işi yapmalarına rağmen yıllardır görmezden geliniyor, yok sayılıyor. Yıllardır bizlere yaşatılan bu onur kırıcı tutum, şimdi ücret farkı daha da büyütülerek, daha da katlanılmaz hale getirildi” diye konuştu.

Sendika olarak bu ayrımcı politikalara karşı yıllardır mücadele ettiklerini dile getiren Sağlam, insanca yaşanabilir adil bir ücret hakkını kazanana kadar mücadelenin devam edeceğine vurgu yaptı. Uzman-uzman olmayan ayrımına son verilmesini istediklerini belirten Sağlam, şöyle devam etti, “Bunun yanı sıra merkez-taşra ayrımı da ortadan kaldırılmalı. Gerek ücret artışlarında, gerekse fazla mesai ücreti ödemelerinde yaşanan tüm ayrımlara derhal son verilmelidir.”
Sendikanın bu taleplerle yeni bir mücadele döneminin başlangıcını yaptıklarına kaydeden Sağlam, eylemlerinin 22 Şubata kadar her çarşamba devam edeceğini belirtti. Sağlam, “Maliye Bakanlığı ve AKP iktidarı somut adım atmazsa 22 Şubat 2012’de insanca bir yaşam için grevde olacaklarını dile getirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları