loading
close
SON DAKİKALAR

Büro İş'ten Memur Sen'e 'zam' tepkisi

Büro İş'ten Memur Sen'e 'zam' tepkisi
Tarih: 25.07.2019 - 09:30
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş'e bağlı Büro İş Sendikası, Memur Sen'in hükümete sunduğu zam teklifine tepki gösterdi. Yazılı açıklamada bulunan Büro İş Sendikası "Memur-Senin teklif etmesi gereken zam oranlarının işaretini vererek oynaması gereken rolü belirlemiştir" dedi.

Memur-Sen, hükümeti kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2020 yılı için 1 Ocak 2020’den geçerli olmak üzere yüzde 3 refah payı, taban aylığa 200 TL seyyanen zam, birinci 6 ay için yüzde 8, ikinci 6 ay içinse yüzde 7 oransal zam istemişti. 

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi Memur Sen'le hükümet arasındaki zam görüşmelerini tiyatro olarak değerlendirerek  "2020-2021 dönemlerin kapsayacak ve 1 Ağustos’ta başlayacak olan yaklaşık 3 milyonu çalışan, 2 milyonu kamu emeklisi toplam 5 milyon kamu görevlisini olmak üzere aileleri ile birlikte 20 milyon insanı ilgilendiren 5. dönem toplu sözleşme öncesinde genel yetkili sendika Memur-Sen Konfederasyonu'nun 2020 yılı için 8+7, 2021 yılı için 6+6 zam tekliflerini daha önce benzer rolü başarıyla oynanmış ve baş rol oyuncusunun Memur-Sen olduğu tiyatro olarak değerlendirdi" dedi. 

Aynı senaryo Memur-Sen tarafından bir önceki toplu sözleşme döneminde (2018-2019) olduğu gibi benzer rakamlar teklif edildiğini hükümetin teklif ettiği 2018 yılı için 4+3.5- 2019 yılı için 4+5 zam oranlarını Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na gitme gereği bile duymadan kabul ederek “Toplu satış” yaptığını hatırlatan Alay Hamzaçebi sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümet, kamu işçilerini ilgilendiren 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 5+4'lük zam teklif ederek bir nevi kendi güdümündeki Memur-Senin teklif etmesi gereken zam oranlarının işaretini vererek oynaması gereken rolü belirlemiştir. Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı Büro Hizmet Kolunda faaliyet gösteren Büro-İş Sendikası olarak bizler grevsiz bir toplu sözleşmenin olamayacağını, enflasyon oranlarının % 50’lere vardığı bir ortamda çalışanların kayıplarının enflasyon oranında karşılanması gerektiğine ve büyümeden kaynaklı refah payından çalışanlarında pay alması gerektiğine inandığımız için bu oynanan “Toplu Satış” adlı tiyatro oyununun bir parçası olmayacağız, olanları da kınıyoruz"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları