Bursa’da bir gece önce Uludağ’a çıkartılan arılar ertesi gün şehre döndü. Çılgına dönen arılar insanlara saldırdı...
Olay, merkez Yıldırım ilçesi Sıracevizler Mahallesi’nde meydana geldi. Bir kovan
arı alan Şükrü Yıldız, arıları 4. kattaki evinin terasına çıkarttı. Burada bir gece kalan arıları ertesi gece komşusunun 5 kovanı ile birlikte Uludağ’a çıkarttı.
Mahalleli evine kaçıştı, pencereleri kilitlediKestane mevsimi olması sebebiyle Uludağ’a taşınan arıların bir kısmı, teras kattaki yerlerine geri döndü. Burada ana arıyı bulamayan binlerce
arı mahalleye dağıldı. İnsanları sokmaya başlayan arılar, vatandaşları evlerine hapsetti. Kapı ve camları kilitleyen vatandaşlar, polisten yardım istedi. Arıları camdan izleyen insanlar ilginç görüntüler oluşturdu. Sokaklardan geçen vatandaşlar da arıların saldırısına uğradı.
Gazeteciler de nasibini aldıOlay yerine gelen polis ile gazeteciler de arılardan nasibini aldı. Polisler, arıların saldırısı sebebiyle bir süre araçlarından çıkamadı. Polis, anons yaparak sokaktaki vatandaşların evlerine girmelerini istedi. Gazeteciler, araçlarından çıkmadan görüntü almaya çalıştı. Dışarı çıkanlar ise
arı saldırısı üzerine kaçıştı. Birkaç gazeteciyi
arı soktu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, mahalleyi uzun süre etkisi altına alan arılar için bölgeye ilaçlama aracı gönderdi. Mahalle arılar için ilaçlandı.
“Hayvanlar anasını arıyor”
Arıların sahibi Şükrü Yıldız, yaşananları şöyle anlattı: “Arıları komşumunkilerle birlikte akşam dağa götürdüm. Ama herhalde bunlar kaldı ya da bunlar buraya geri döndü. Analarını burada bulamayınca ne yapacaklarını şaşırdılar. Ardından da mahalleye dağıldılar. Anasını arıyor hayvanlar ne yapsın?”