loading
close
SON DAKİKALAR

Bursa'da binlerce metal işçisi sokağa indi

Bursa'da binlerce metal işçisi sokağa indi
Tarih: 19.01.2020 - 14:39
Kategori: Sendika

Tofaş, Borusan Mannesmann, Bosch ve Oyak Renault gibi büyük otomobil fabrikalarının da aralarında bulunduğu 200 iş yerinde 130 bin otomotiv ve yan sanayi işçisi miting kararı almıştı. Yüzde 8'lik zamma karşı çıkan işçiler yüzde 26 zam taleplerini bugün Bursa'dan tekrar yineledi....

Türkiye'de son yıllarda düzenlenen en büyük mitinglerden biri Bursa'da başladı. Geçtiğimiz yıllarda mitingler milli güvenlik gerekçesiyle ertelenirken söz konusu mitinge binlerce metal işçisi katıldı.

“SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN BURADAYIZ”

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre işçiler, “Arkadaşlarımızla birlikte hakkımızı almak için buraya geldik. Asgari ücretin yüzde 15, Türk Metal Sendikası’nın da yüzde 15 üzerinde zam alması için bir miting düzenleyeceğiz bugün. Sesimizi, patronların ve hükümetin duyması için buradayız” dediler.

İşçi Sabri Toker de Sakarya’dan geldiğini belirterek, “Ekmeğimizin peşindeyiz. İnşallah sözleşme iyi geçer” diye konuştu.

Engin Sağlam ve Serhat Koç ise, “Sonuna kadar sendikamızın arkasındayız ve ekmeğimizin peşindeyiz. Direne direne kazanacağız” açıklamasında bulundu.

Diğer bir işçi Muzaffer Mahmutoğlu da “Hakkımızı alacağız buna inanıyoruz. Bunca yol boşuna gelmedik, işçiyiz ve işçi sınıfını destekliyoruz. Bugün de buradayız ve bütün işçi kardeşlerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları