loading
close
SON DAKİKALAR

Bursalı üçüzler bir ilki gerçekleştirdi!

Bursalı üçüzler bir ilki gerçekleştirdi!
Tarih: 11.02.2012 - 23:07
Kategori: Eğitim

Bursalı üçüzler Biray, Tahsin ve Birol Aladağ, Darüşşafaka sınavını kazanarak 148 yıllık kurum tarihinde, okula kabul edilen ilk üçüzler oldu

Maddi imkânı olmayan başarılı yetim çocuklara kaliteli bir eğitim fırsatı sağlayan Darüşşafaka'nın 148 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı. 

Bursa'daki Karamehmet İlköğretim Okulu'nun üçüncü sınıfında okuyan ve babalarını 3 yaşındayken kaybeden Biray, Tahsin ve Birol Aladağ adlı üçüz kardeşler, Darüşşafaka sınavını bin 458 öğrenci arasından ilk 35'e girerek kazandı. Aladağ kardeşler böylece, kurumda eğitim görecek ilk üçüzler oldu. 

Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım,İstanbulSarıyer'deki merkezde dün üçüzlerle bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Sınavı 14'üncü olarak kazanan Biray Aladağ, doktor olmak istediğini belirterek, "Neticeyi öğrenince çok sevindim.

Keman çalmayı çok istiyordum ama bunu şimdiye kadar gerçekleştiremedim. Darüşşafaka'da her çocuk bir enstrüman çalıyormuş, ben de keman çalmayı öğreneceğim" dedi.

'MASAL GİBİ BİR OKUL'

"Bursa'daki özel okulların hepsini toplasanız Darüşşafaka kadar güzel olmaz" diyen Tahsin de, şöyle devam etti: 

"Masal gibi bir okul. Özellikle fen laboratuvarlarını ve jimnastik salonunu çok sevdim çünkü ben jimnastikle ilgileniyorum. Darüşşafaka'yı bitirdikten sonra iyi bir üniversiteye gidecek, büyük bir bilim adamı olacağım ve ilk icadımı Darüşşafaka'ya vereceğim."

Bilgisayarmühendisi olmak isteyen Birol ise eğitimini tamamladıktan sonra ne yapacağı sorusuna, "Bir karavan satın alacağım ve onunla dünyayı gezeceğim. Dağcılık kulübü ve yüzme kulübüne girip dalgıç olacağım. Emekli olunca da köpek çiftliği açacağım" cevabını verdi.

ANADOLU'DAN 70 ÖĞRENCİ

Başkan Zekeriya Yıldırım bilgiye dayalı sınav sistemini genel yetenek ve zekâya dayalı şekilde değiştirdiklerini belirterek, "Bu sayede Anadolu'dan yüzde 70 civarında öğrenci aldık" diye konuştu. 

Darüşşafaka İlköğretim Müdürü Çiğdem Kaya da Milli Eğitim Bakanlığı'nın veri tabanından babası olmayan çocukların listesini alarak okulu tanıtıcı ve sınava davet edici mektup gönderdiklerini belirterek, "11 bin 600 babasız çocuktan bu yıl bin 570'i bize başvurdu.

Bin 458'i de sınava girdi. Bu yıl 120 öğrenci alabildik" dedi. İstanbul Lisesi'nde uzun yıllar çalıştıktan sonra Darüşşafaka Lisesi'nde görev yapmaya başlayan Müdür Adnan Ersan ise geçtiğimiz yıl öğrencilerininüniversitekazanma oranının yüzde 88 olduğunu açıkladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları