loading
close
SON DAKİKALAR

Bütçe görüşmeleri bugün başlıyor

Bütçe görüşmeleri bugün başlıyor
Tarih: 06.12.2021 - 09:20
Kategori: Siyaset

TBMM Genel Kurulu, bugün saat 12.00'de toplanarak 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelere başlayacak.

AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP grup temsilcileri birer saat, grubu bulunmayan siyasi parti temsilcilerine de 10'ar dakika söz verilecek. Bugün başlayacak görüşmeler 17 Aralık Cuma günü tamamlanacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, bütçe görüşmeleri devam ederken, yasa tekliflerinin ve diğer yasama faaliyetlerinin görüşülmesine ara verilecek. Siyasi parti grup toplantıları bu süre içinde yapılmayacak. Bütçe görüşmeleri devam ederken, Meclis'e ziyaretçi de alınmayacak.

184 kamu kurumunun bütçesi görüşülecek

Genel Kurul, bütçe görüşmeleri için cumartesi ve pazar günleri dahil 12 gün aralıksız toplanacak ve günlük programını tamamlayıncaya kadar çalışmalarını sürdürecek.
Meclis'te bu hafta, TBMM ve 15 bakanlığın yanı sıra 184 kamu kurumunun bütçesi ele alınacak.

Bütçede CHP VE HDP liderleri kürsüde olacak

Bütçenin açılışında CHP Grubu adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşacak. Kılıçdaroğlu bir saatlik konuşmasında ekonomiden dış politikaya gündemdeki birçok konuya değinecek, 'derhal seçim' çağrısını bir kez de Meclis kürsüsünden seslendirecek. HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da grupları adına verilen bir saat süreyi eşit şekilde kullanacak.

AKP'de Kurtulmuş ve Canikli konuşacak

AKP grubu adına verilen 1 saatlik süreyi AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AKP'nin ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli kullanacak.

Akşener vekil olmadığı için konuşma yapamayacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener milletvekili olmadığı için konuşma yapamayacak. İYİ Parti grubu adına Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta kürsüye çıkacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bütçe açılış görüşmelerini takip etmek için Genel Kurul’da olacak, ancak bütçe konuşması için kürsüye çıkmayacak. MHP grubu adına bütçe değerlendirmesini Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ile Levent Bülbül yapacak.

CHP, kendi süresini DEVA ve Saadet'le paylaşacak

Grubu bulunan 5 siyasi parti bütçe görüşmeleri takvimi için bir araya geldiklerinde bu 9 parti temsilcisine de söz hakkı tanınmasında uzlaştı. Anlaşmaya göre her grup kendilerine düşen söz hakkından belli bir süreyi bu partilerle paylaşacak.

Grupların anlaşmasına göre AKP; BBP, Memleket Partisi ve Zafer Partisi temsilcilerine, CHP grubu Demokrat Parti, Saadet Partisi ve DEVA Partisi temsilcilerine, HDP Türkiye İşçi Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi temsilcilerine, MHP ise Yenilik Partisi temsilcisine konuşma süresi verecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları