loading
close
SON DAKİKALAR

Büyük proje için çalışmalar sürüyor

Büyük proje için çalışmalar sürüyor
Tarih: 04.10.2011 - 16:17
Kategori: Yerel

Sultanbeyli’nin trafik sıkıntısına çözüm olacak Mecidiye Köprülü Kavşağı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Sultanbeyli’nin hızla artan nüfusunun getirdiği trafik yoğunluğuna cevap veremeyen, günün her saatinde yoğunluğuyla vatandaşa adeta çile çektiren Sultanbeyli Mecidiye Kavşağı için, TEM otoyolu bağlantı yolu gibi büyük bir projenin tamamlanmasının hemen ardından çalışmalar başlamıştı.

Haziran ayında başlayan çalışmalar, beklenenden hızlı ilerliyor. Kısa süre içinde hizmete açılması planlanan Mecidiye Köprülü Kavşağı inşaatı için, ekipler hız kesmeden çalışıyor. 4 ay gibi bir süre geçmesine rağmen, bir alt ve bir üst geçitten oluşan köprülü kavşağın, köprü ayakları bitmek üzere. Bağlantı yollarındaki hazırlık ise devam ediyor.

Projenin detayları

9 milyon TL maliyeti olan, kavşak trafiğini rahatlatmak adına geliştirilen proje, üç aşamadan oluşuyor. Önce batı istikametinde, kuzey ve güney yan yolları birbirine bağlayacak olan taşıt alt geçidi yapılacak. Ardından doğu istikametinde, yine yan yolları birbirine bağlayan taşıt üst geçidi tamamlanacak. Son aşamada ise yan yollar, TEM otoyoluna doğru kaydırılarak köprünün altından geçirilecek.

Günün her saatinde trafik çilesi yaşatan kavşak, eski yoğunluğundan kurtulacak ve tüm Sultanbeyli ulaşımını etkileyen trafik sıkıntısı sona erecek. 


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları