loading
close
SON DAKİKALAR

Büyükçekmece Belediyesi’nden “Dünya Saati” hareketine destek

Büyükçekmece Belediyesi’nden “Dünya Saati” hareketine destek
Tarih: 26.03.2018 - 14:31
Kategori: Yerel

Dünya iklim değişikliğine dikkat çekmek için karanlığa büründü. Türkiye de "Dünya Saati" hareketindeki yerini alırken Büyükçekmece Belediyesi’de 1 saatliğine ışıklarını söndürerek bu anlamlı etkinliğe destek verdi.

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WFF) 2007'den bu yana her yıl düzenlediği "Dünya Saati" (Eath Hour) etkinliği kapsamında dünyanın Fransa, İngiltere, Rusya, İtalya, Çin, İspanya, Hindistan, Filipinler gibi birçok ülkesindeki tarihi yapı, kurumsal binalar ve evlerin ışıkları 20.30 ile 21.30 saatleri arasında söndürüldü. Türkiye'de ise harekete destek vermek amacıyla İstanbul'un sembol yapıları bir saatliğine karanlığa büründü.

1 saat boyunca elektrikler kapatıldı

Büyükçekmece Belediyesi’de WFF’nin iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği “Dünya Saati” etkinliğine destek vererek 20.30 ile 21.30 saatleri arasında 1 saat boyunca elektriklerini kapattı. İstanbul'da da bu etkinlik kapsamında Boğaz köprüleri, Ayasofya Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet, Süleymaniye Camileri gibi pek çok yapının yanı sıra; Galatasaray, Kadir Has Üniversiteleri gibi birçok kurumun 1 saatliğine ışıkları kapandı.

 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları