loading
close
SON DAKİKALAR

Büyükçekmece'de festival devam ediyor

Büyükçekmece'de festival devam ediyor
Tarih: 05.08.2015 - 10:53
Kategori: Yerel

Can Dündar 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' ünü alırken müthiş konseriyle Şebnem Ferah tüm katılımcıları ödüllendirdi.

Yaşam Boyu Başarı Ödülü Can Dündar’ın oldu

Büyükçekmece Belediyesi’nce düzenlenen 16. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin gelenekselleşen “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” bu yıl basın dalında Can Dündar’a verildi.

Büyükçekmecelilerin yoğun tezahüratı ve alkışları eşliğinde ödülünü Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün elinden alan Dündar; “Barışa bu kadar muhtaç olduğumuz ve barış diye çırpındığımız bir dönemde, bir kültür, sanat ve barış festivalinde ödüle layık görülmek benim için onurların en büyüğüdür” dedi.


Dik durmayı başarabilen ender gazetecilerden

Büyükçekmece Belediyesi’nin 16 yıldır kesintisiz sürdürdüğü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl basın dalında “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verildi. Dündar’a ödülünü takdim eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün festival komitesi tarafından yapılan titiz bir çalışma sonrasında Can Dündar’a verildiğinin altını çizerek; “Can Dündar, gazetecilik yaşamında zigzaglar çizmeyen, bildiği doğruları savunan, gazetecilik mesleğinin ilkeleri çerçevesince başarılı bir mesleki geçmişe sahiptir. Dik durmayı başarabilen ender gazetecilerimizden biridir. Kendisini kutluyor, bundan sonraki meslek hayatında da başarılarının devamını diliyorum” 
 
Gazeteciliğin fıtratında var!

Ömür Boyu Başarı Ödülü almak için sahneye çıkan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, “Barışa bu kadar muhtaç olduğumuz ve barış diye çırpındığımız bu günlerde sizlerden bir barış ödülüne layık görülmek benim için onurların en büyüğüdür. Tam ödül almaya geliyordum bir haber geldi. Biraz önce savcılık 7 buçuk yıl hapsimi isteyen yeni bir iddianame hazırlamış. Türkiye’de gazetecilik yapıyoruz böyle şeyler normal olur. Fakat ödül almaya gelirken böyle bir şeyin gelmesi hakikaten ilginç oldu. Bu cezalar bizim mesleğin fıtratında var hiç önemli değil. Eğer Türkiye’de gerçeklerin yanında duruyorsanız ödüllerin olduğu kadar cezalarında olacağını bilmeliyiz” dedi.

Festivalin devamında;

Türk rock müziğinin güçlü sesi Şebnem Ferah, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sahne aldığı Büyükçekmece’yi adeta salladı.

Büyükçekmece Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinin bu yıl 16’ncısında Şebnem Ferah konseri ile Büyükçekmecelilere Kültürpark’ta unutulmaz bir gece yaşattı.

6 bin kişi dinledi

Kültürpark, Kemal Sunal Amfi Tiyatro’yu saatler öncesinde dolduran Şebnem Ferah hayranları sevilen sanatçılarının şarkılarına eşlik ederek, coşku dolu bir gece yaşadı. Yaklaşık 6 bin kişinin doldurduğu amfi tiyatroda zaman zaman izdiham yaşanırken, Ferah ortaya koyduğu muhteşem performansla sevenlerine unutamayacakları bir gece yaşattı.

“Festivali uzun süre araştırdım”

Bugüne kadar bu tür organizasyonlarda pek yer almadığı belirten Şebnem Ferah, “Büyükçekmece Belediyesi’nden bana konser teklifi geldiğinde uzun süre araştırdım. 16 yıldır istikrarla sürdürülen dünyanın en başarılı kültür, sanat ve barış festivallerinden birisi olduğunu öğrenince hemen kabul ettim. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e sanata, kültüre ve dünya barışına sunduğu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



“Bizim için onurdur”

Ferah’a çiçek ve plaket takdim eden Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı ve Folklor Kurumu Başkanı Gürhan Ozanoğlu ise konuşmasında şunları söyledi: “Dünyanın en başarılı festivalinde Türkiye’nin dünyaca ünlü bir yıldızını ağırlamak bizim için büyük bir onur ve mutluluktur.”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları