loading
close
SON DAKİKALAR

Büyükçekmece’de her mahalleye engelli parkı

Büyükçekmece’de her mahalleye engelli parkı
Tarih: 19.08.2015 - 12:37
Kategori: Yerel

Büyükçekmece Belediyesi'nce yaptırılan "Engelli Parkları" engelli çocukları sosyal hayatın içinde tutuyor.

Büyükçekmece Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda örnek bir projeyi daha hayata geçirerek “Engelliler Parkı”nı hizmete açmıştı. Engelli çocukların da yaşıtları gibi parklardan yararlanabilmeleri için özel düzenlemeler yapılarak kurulan parkların sayısı arttırılıyor.

Engelli parklarının sayısı artacak

Büyükçekmece Belediyesi, engellerinden dolayı yaşamlarını genellikle evlerinde geçirmek zorunda kalan engelli çocukları, diğer çocuklarla, sokakta ve sosyal hayatın içinde buluşturan örnek bir projeye daha imza attı. Fiziksel ve zihinsel engelli çocukların yararlanabilmeleri için tasarlanan engelliler parklarının sayısı önümüzdeki günlerde de daha arttırılacak. Büyükçekmece Park Bahçeler Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu proje ile Büyükçekmece’de birçok noktada yapılan çocuk parkı çocukların ve engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama fiziksel açıdan gelişimlerine fayda sağlıyor.
"Toplumsal hayata adapte olacaklar"


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, engelli çocukların yaşıtlarıyla her alanda bir araya gelebilmeleri için farklı projeler geliştirdiklerini belirterek; "Hazırlanan projelerde engelli çocuklarımızı sosyal hayatın dışında değil içinde tutmak istiyoruz. Engellilerimiz imkan sağlandığında neler yapabildiklerini ispatlamışlardır. Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Grubu bunun en somut örneğidir. Yapımını tamamladığımız, Büyükçekmece Belediyesi Engelliler Eğitim İş ve Spor Merkezi'miz aracılığıyla engelli kardeşlerimizi toplumsal hayata daha fazla adapte etmeyi hedefliyoruz. Engelli çocukların, diğer çocuklarla birlikte, yan yana oynayabileceği parklar da bu açıdan çok önemli bir projedir. Hedefimiz her mahalleye bir engelli parkı kurmaktır" diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları